Merhaba, öncelikle bu zorlu maratonda başarılar diliyorum ve diyetisyen olmadığımı özellikle belirtmek istiyorum. Kilo verme vb. diyet uygulamalarını işin profesyonelleri önerileriyle, gözetiminleriyle gerçekleştirmek daha sağlıklı olacaktır diye değerlendiriyorum. Halihazırda karaciğer diyetindeyim; bayağı bi aç kalacağımı sanıyordum 😂 meğer alakası yokmuş, yine düzenli ve yeterli besleniyorsunuz (hatta daha rahat biçimde). Diyete göre fark sadece tercih edilecek gıdalar ve miktarları oluyor, vücudu alınması gerekenlerden yoksun bırakmadan oluyor yani. Örneğin; haftada 2'yi geçmeyecek şekilde kırmızı yağsız türde (dana falan) et, yine abartmadan geri kalan günlerin 3'ünde beyaz et, balık eti, bakliyat, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri (az yağlı), az miktarda da olsa tam buğday ekmek falan tüketiyorsunuz. Ara öğünlerde abartmadan meyve falan yiyorsunuz, sade soda içebiliyorsunuz, az miktarda açık çay, bazı risk teşkil edenler hariç bitki çayları da yasak değil... gibi gibi... Bol sıvı tüketimi başlı başına faydalı zaten, yine böbrekleri iflas ettirmeden belli miktarlarda bol sıvı şart. İşin ehli birilerine danışın dilerseniz.