semihgr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, babam 2.5 yıldır ağır bir şekilde demans ve alzheimer (56 yaşında) bu süreçte çok yorulduk ve zorlandık. Devam da ediyoruz. Fakat baktığımız bir üzüm bağı vardı. Annem tek bakamaz. Bende kurumsal da çalışıyorum çok ilgilenmiyorum. Şu an vasilik sürecini yeni aldık ve uygun görüldü. Madde olarak mal varlığı değişimi olursa 1 hafta içinde mahkememize bildiriniz yazıyor. Bizim niyetimiz de ilgilenmediğimiz tarlayı satıp bir ev ile daha iyi bir ortam oluşturmak.

Bu konu hakkında tecrübesi olan varsa direkt tapu veya noter üzerinden elimizdeki mahkemenin vasilik kararı ile satış yapılır mı yoksa satış için ayrı bir başvuru mu gerekir? Bilemiyoruz, internet üzerinde veri de yok ama tecrübe edinmiş benim gibi bu durumu yaşamış arkadaşlarım varsa cevaplarsa mutlu olurum.
Kısıtlının malvarlığı üzerinde herhangi bir değişiklik için mahkemeden izin almanız gerekir, menfaati olan bişeye dahi izin almanız gerekir. Örneğin kısıtlı adına ev alacaksınız parasını da siz ödeseniz dahi mahkemeden izin alıp ek karar verilmeden yapmamanız gerekmektedir. Sizin bahsettiğiniz durumda ise tapudan satışı veremezsiniz zaten tapuya satış için başvuruda bulunduğunuzda tapu sizden mahkeme kararı isteyecektir. Mahkeme satışa izin de vermeyebilir. Kısacası kısıtlı adına yaptığınız her işlem mahkemeye bildirilir, maaşı gelirleri nerelere harcandığı vs