Firmanın gider kalemlerini bende kafama göre yükseltir düşürebilirim, peki siz bu arkadaşın gider kalemlerini neden küçük gösterip işin boyutunu yüksek tutulmasına Okey diyorsunuz?
Herkes yukarda firmanın gider kalemlerini yazmış, evet haklılar ona sözüm yok. Ama evinde bu işi yapan insanların da gider kalemi yok mudur? Bir firmada çalışma saatleri vardır, evde genellikle çalışma saatleri bambaşka düzeye indirgenir. Ayrıca ev ortamında çalışmak ofiste çalışmaktan da zor olabilir çünkü ortamın değişikliğine göre şekillenir..
Evet ofiste, firmada iş yapmanın giderleri KDV'si, elektriği ve diğer gider kalemleri evde çalışan birinden fazladır. Ama bir tarafın kalemini yüksek görüp diğer tarafın gider kalemini de rastlantısal olmayan düzeyde vurmak absürt geliyor bana. Saygılarımla
İyide biz freelancer çalışana gideri yok demiyoruz ki. Bunu diyen konuya aşan şahsın kendisi zaten. Benim ağzımdan freelancerlar düşük ücret almalı diye birşey çıkmadı. Freelance olup fatura kesenlerde var. Fakat konuya açan kişi ben freelancerim fatura kesmiyorum giderim yok diyor. Konuyu açanın mesajlarını baştan sona okuyup öyle yazın birde tekrardan.