fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Avukat için acele etmişsin kardeşim.
İhbar biriken izin maaş alırsın
Daha sonra iş mahkemesine başvurup dava sürecine geçersin orada çalışıp çalışmadığını beyan ederler.
İşe iade haklı çıkarsan zaten yine seni almazlar bu sefer tazminat hakkın doğar alırsın onu oldu bitti.
Bu sürede sen yeni iş bak eski isyeri referans için burayı ararsa kötü durum yaşamanı istemem bu sebepler aranı iyi tutarak süreci yönet derim.

Geçmiş olsun
işe iade davası açıldı, kazanırsak tazminatı güzel onun.
bunlar bana iyi referans olmazlar, ben de onlara olmam. arayı iyi tutmak benim elimde değildi malesef. onun tek yolu yalaka olmak, onu da ben yapamıyorum

Vulcanist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende kervandayım gelin sarılalım arkadaşlar .

1 Eylülde atıldım. 3 yıl. Net 3 yıl bu arada 2-3 gün şans ile işsizlik maaşı alabiliyorum hiç yoktan cep harçlığı. Benim çıkarılma hikayem afedersiniz o kadar b***tanki. Haklıyım. Sonuna kadar. Sırf yalakalık yapmayıp dik duruş sergiledim diye patrona karşı 2 kişi kovulduk sonra kovulan grafikçiyi geri çağırmşlar. ben sosyal medya yönetimi yapıyordum. Etliye sütlüye karışmazdım hiç. IK ya çağrıldık . Patron bizi azarlıyor. Karşı çıktım. Bağırdım haksız olduğunu yüzüne yüzüne çarptım, mutluyum. Dedim oğlum dedin dedin son günün burda belli. Haykır dedim yüzüne karşı. Başka böyle bir an olmayacak. Allahtan tazminatı yakacak bişey yapmadım . Kıdem, ihbar, kalan izin ne varsa hepsini aldım 1 hafta içinde.

Ama sesimi çıkarmadım da. Gün gelir bir yerlerden illaki çıkar demek istemiyorum. Ben diyorum ki. Şu an burada olmam gerekiyordu belki de gelecekte patrona teşekkür bile edebilirim. Yani hayat gariptir. Herkes iyi olsun da işte ... haksızlık maalesef başa gelebiliyor.
size tazminatları iyi vermişler valla hocam. bizim şirkette çoğu avukatlık oluyor işten ayrılırken dik duruş bazen işten atılmaya yol açabilir. ama yalakalıktan iyidir