Dixon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@TheFlash; Sorunuza ben şöyle cevap vereyim. Fiziki olarak talep edecekseniz @EfeHan; haklı.

1 Adet Altın Sertifikası = 0.01 Gram Altın'a tekabül ediyor.
5000 Adet Altın Sertifikası = 50 Gram Altın'a tekabül ediyor ve talep edebilmeniz için gereken alt sınır budur.

Ancak fiziki olarak talep etmeyecekseniz eğer, banka ve aracı kurumlardan alacağınız sanal Gram Altın'a göre daha avantajlı görülüyor.
- Gram Altın 1 Yılda %90 Kar Getirirken
- Altın Sertifikası 1 Yılda %140 Kar Getiri sağlamış.

Kısacası fiziki talep etmeyecekseniz evet Darphane Altın Sertifikası, sanal Gram Altına göre hatta kısa vadeli alım satım yapacaksanız fiziki altına göre daha karlı gözüküyor.
Anladım hocam. Fiziksel altından ziyade ben birikim ve nispeten uzun vadede al/sat için düşünüyorum aslında. Örnek veriyorum her ay belli miktarda slot alıp satış fırsatı çıktığında satmak ve kâr etmek niyetim. Tabii ki altına yapılacak yatırımın tamamını oraya yönlendirmek niyetinde değilim.

EfeHan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yanmazda onu ben yanlış söyledim sonuçta borsa da işlem görüyor. 5000 adet olayı şu şekilde. tanesi 74 tl den 100 adet aldığınızda 1 gram altın almış oluyorsunuz, darphaneden fiziksel altın talep edebilmeniz için en az 50 gram altın almanız lazım o da 5000 paya denk geliyor. 5000 pay 74 tl den. 370.000 tl yapıyor. 5550 tl den gram 50 gram 277.500 fiyatına denk geliyor. 370k verip 50 gram almak mı yoksa kuyumcudan 50 gram fiziksel alıp 277500 vermekmi mantıklı ?
Hocam fiziksel altın kısmında çok haklısınız, inanılmaz bir fark çıkıyor ortaya. Ben sanal tarafta kalıp biraz al/sat yapma noktasından bakmıştım. Kıymetli görüşleriniz için ikinize de teşekkür ediyorum hocam.