Emphatic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgilendirme için teşekkür ediyorum hocam. İlgili ve benzer videoları izledim. Hiç bir açıklayıcı, yol gösterici bilgi verilmiyor. Sizin de dediğiniz gibi bir avukat ile görüşülmesi yönünde telkin var. Bu durum tespit edilmişse devlet bunu öyle ya da böyle alır. En güzeli pişmanlıok dilekçesi ile eksik kalan kısmı ödemek gibime geldi. Dava süreci felan çok uzun işler kaldı ki vergi olarak ödeyeceğimiz kısma yakını zaten avukat isteyecektir. Ver kurtul en mantıklısı gibime geliyor.

"İşin özeti bildirim göndermeleri başka, izaha davet başka şeyler. Bildirim genelde tapu harcının az ödendiğini düşündüklerinde geliyor siz gidip pişmanlıktan yararlanıp rakamı düzeltip farkı ödüyorsunuz hop arkasından izaha davet geliyor değer artışınıda istiyorlar."

Bu durum 5 yıl önce satın alınan konutlar için geçerli değil diye biliyorum. 5 yıl önce alınan fiyat iel şimdiki fiyat arasında çok feci uçurum var çünkü. 2018 yılında alınıp 2025 yılında satılan bir ev için değer artışı için izahata davet gelir mi bilemedim.
5 yıldan öncesi için konuştum. Ama 5 yıldan sonra satılan ev içinde değeri düşük gösterirseniz yine tapu harcını ve döneri az ödemiş olacağınız için beyanda bulunmanızı isteyebilirler. Ben uzun yerleri tamamen 5 yıldan erken satılan evlerde çıkan değer artışı vergisi için yazmıştım. Ama sms atıp hesap sormak başka izaha davet başka şeyler. Siz pişmanlıktan faydalanıp harçları cezasız olarak ödeyebilirsiniz zaten 5 yıldan sonra satıyorsanız değer artışı gibi bir durumunuz yok. Sizin durumda miktarlar uygun olacağı için ver kurtul en mantıklısı.