Öncelikle sizi tebrik ediyorum. 12 senedir spor yapıyorum ve 2 senedir de hocalık yapıyorum.
Eğer iradenizi kazanmış ve bunları sürdürülebilir bir şekilde yapıyorsanız bu mükemmel bir şey neredeyse insanlığın %99'undan öndesiniz demektir.

Nacizane önerim şu olacak;
Bu durum eğer sürdürülebilir değil sadece motivasyona bağlı bir durumsa bunu motivasyonunuzla beraber şekillendirip disipline evirmediğiniz sürece sürdürülür olmayacaktır buna dikkat edin.
Sağlıklı yaşam gerçekten bir ayrıcalık spora dikkat etmeseniz bile beslenmenize dikkat etmeniz yaşamınızı değiştirecek bir dokunuş . Bu olayın neredeyse bence %80'i beslenmeyle alaklı zaten.
Bunlarla beraber psikolojinizi de güçlendiriyor spor ve sağlıklı yemek , artık insan kendini yaşıyormuş gibi hissediyor ve kendine değer vermeye başlıyor vücuduna önem gösteriyor bu da psikolojisine yansıyor ve bence en önemlisi de bu .
Onun haricinde sosyal çevrenizi de artırıyor bu durum.
Eğer hastalığınız azalmış ve artık spor da size iyi gelmeye başlamışsa bence artık hastalığınıza değil de yaşamınıza odaklanmanız en önemlisi olabilir.

Spor salonuna yazılmalı mısınız ? ;
Bence spor salonuna yazılmadan da dinç ve sağlıklı olunabilir ancak insandan insana bu durum değişiklik gösterebilir mesela;
Bazı insanlar evde spor yaparken kendini verim almamış ya da verimsiz gibi görebilir ya da evde o motivasyonu kazanamayabilir ve bu tür insanlar genelde spor salonunda çevre faktörüyle beraber motivasyon kazanır . Anlayacağınız bazı insanlar spor yapmasa bile spora gitmesinin sebebi o iradeyi kazanmak istemesidir.
Ancak iradeniz var ve kendinize güveniyorsanız beslenmenizi düzenleyip evde yapmanız da yeterli olacaktır , daha önce spor yapmamışsanız temel hareketlerden başlayarak spor yapmanızı tavsiye ederim ki daha önce spor yapmamış biri evde 1 ay içinde çok aşırı derecede değişebilir.
Ancak bana kalırsa spor salonuna gitmenizde yarar olabilir bu aşamada ki üstte bahsettiğim sebepler size daha yararlı gelebilir (motivasyon , çevre edinme , vs.)

bununla beraber son olarak da eğer spora başlayacaksanız birisinden elbette yardım almanız en doğal şey ancak bu durumu sürdürülebilir yapmanız için kendinizin de sporla ilgili araştırma yapması gerekiyor, çoğu insan araştırma yapmayıp sadece program alıp geçiyor 2 ay sonra güzel vücuda erişip spora bırakıyor geri döndüğünde sadece hocasının ona söylediği şeyleri biliyor oluyorlar. Bu durumu yaşamamanız için tabi ki bir yol göstericiniz ya da hocanız olması normal ama lütfen araştırın ve bu durumu sürdürülebilir olarak devam ettirin .

Tekrardan sizi tebrik ediyorum.