üstad çok teknik konuşmayayım da... 3mm falan tereyağı keser gibi ayırır valla. sanırım sendeki de 40w'lık kafadır. bir de küçüğü var, sanırım o da senin pakette vardır. 5mm suntayı cart diye kestiğini bilirim. çelik metal üzerine cetvel işlediğini (metal cetvel yapmak istemiştim) bilirim. camı oyuyor onu bilirim. 18mm sunta da kestiğimi bilirim. tamam bu son dediğimi denemek için yaptım, her yer pis pis koktu, biraz da sunra karardı ama kesiyor işte. 3mm mdf kestiğini bilirim. başka başka... pleksi kesmedim hiç mesela ama pleksi üzerine desen işlemeye çalıştım. bu şeffaf malzemelerle çalışması biraz zor, odak noktası malzemenin üst değil alt yüzeyinde olacak falan. ben beceremedim ama pleksiyi erttim, bunu da bilirim

zippo üzerine, sentetik deri üzerine birşeyler yazdığını bilirim. zippo kesmeye çalışmadım halilyle...
demem o ki bu aslında baya baya güçlü bir alet. diyeceğim tek şey var... güç, hız ve hava akış hızı kontolü üçü beraber gidiyor. birak parça yakıp attıktan sonra doğru yolu bulacaksın eminim. tek seferde kesmek de her zaman güzel sonuç vermiyor onu da aklında tut. alet zaten hızlı hareket ediyor, sana devasa vakit kaybettirmez, hız-kalite arasındaki dengeyi sen kur artık. mesela aşağıdaki mdf kesme olayında adam iki ve 3 geçişte kesmeyi denemiş...
mesela:
https://www.youtube.com/watch?v=ugCfG894CHE&t=800s
biri 3 mm mdf için şu testleri yapmış mesela:
Ive done some test burn- and cutting tests. I used 3mm MDF which actually measures 2.2mm.
2 Passes: 500mm/sec and 70% power
3 Passes: 750mm/sec and 75% power
şu amcam 10w diyot lase rile (sendeki herhalde 40w) 250mm hız ve %90 güçle 3 geçişte kesmiş... şimdi bu laser denen olay matematik hesaplamasına uygun. 10w ile 250mm hızla kesiyorsan 40w ile 250x4 mm hız gibi bir hesaplama yapabilirsin. güç 4 kat fazla ise hızı da 4 kat arttırabilirim gibilerinden.
https://www.facebook.com/groups/free...7817330350340/
Teşekkürler hocam bendeki modeli 10W diye geçiyor ama sanırım gerçek çıkış gücü 10W.(Çünkü piyasada 40watt yazanlar bile sorunca çıkış gücü 5-6 watt diyorlar)
Bende tek tarafı kaplı 2.7m mdf denedim 500mm hızla yüzde 100 ile 2 geçite temiz iş çıkarıyor. 350mm hız ile tek geçiştede kesebiliyor. Baya başarılı geldi benim isteğimi karşıladı.Deneme yanılma ile çok daha iyi olcak.
Şu an ücretsiz tasarım bulmak zor oluyor henüz bir site keşfedemedim.
Birde büyük gelen tasarımları pratik ikiye bölmeyi bulamadım.(Falcon Design Space)