Trendyol'a Girme Hocam öncelikle hayırlı olur inşallah girişiminiz. Trendyol'a girmeyin neden derseniz derdi bitmez oranın. Kendi sitenizi açın oradan devam edin. Trendyol'da yaşayacağınız sıkıntıları az çok ileteyim belki başka arkadaşlar da tecrübelerini paylaşır.

1 - Trendyol'da alışveriş yapan kitlenin geri İadesi çok oluyor normal bir internet sitesine nazaran. İadeler çok kötü halde geri geliyor. Durumu belgeleriyle anlatıyorsunuz Tendyol'un umurunda olmuyor. Geri iade kargosu size kalıyor. Geri gelen üründen de hayır gelmiyor bir daha başka bir müşteriye gönderemiyorsunuz.
2 - Trendyol'da müşteri geliyor bir ürünün farklı renklerini ya da bedenlerini sipariş ediyor, mesela bir tişörtün L ve XL bedenini sipariş ediyor.İçinden olanı alıyor diğerini iade ediyor. Bu kıyafet de çok başınıza gelecek. Az önce bahsettiğim gibi kargo + gelen ürünün kötü şekilde gelmesi ile sonuçlanıyor süreç.
3 - Haydi işiniz güzel gitti bazı ürünleriniz çok iyi sattı güzel yorum ve puanlar aldınız. Bu sefer devreye sizin ürünlerinizi daha düşük kalitede ve fiyat da satan satıcılar türüyor ve buybox'a giriyor ürünler. Bu sefer hem o satıcılarla başa çıkamıyorsunuz hem de rekabet ettiğiniz yer kötü ürün gönderdiği için sizin ürünün puanları düşüyor yorumlar kötü gelmeye başlıyor. Marka tescili almanız lazım buybox için en az 1 sene prosedürü var onu beklemeniz gerek ki onun da ne kadar işe yaradığı meçhul.
4 - Trendyol'a ürünleri girmekle bitmiyor iş, ürünleri öne çıkarmanız gerek bunun için de Trendyol içinde reklam vermeniz lazım. Özellikle giyim sektöründe rekabet o kadar yüksek ki öne çıkamıyorsunuz reklamlarla çıkarsanız da reklam maliyeti sebebiyle zarar yazıyorsunuz.

Ben hem giyim hem dekorasyon yaptım ve 2 sene sonunda o enerjiyi keşke kendi sitemi açıp ilerleme şeklinde yapsaydım noktasına geldim. Çevremde bir şekilde Trendyol'a giren ve mutlu biten hikaye de görmedim. Ama benim Trendyol'a girdiğim dönemde kendi siteni aç diyen arkadaşlara Trendyol'u överken, onlar aldı yürüdü ben pişman oldum. Bilgi ve tecrübelerim doğrultusunda yazdım belki iyi tecrübesi olan arkadaşlar da olacaktır mutlaka.

Not : Trendyol derken aslında tüm pazar yerlerini kastediyorum en bilineni Trendyol olduğu için yazdım . Bence firmanın ismi gibi Trendy Ol'un ve kendi siteniz ile ilerleyin. Ama ürünlere farklılık katın gidip bilinen her yerde bulunan ürünleri satmak konusunda da başarılı olmanız zor. Farklı bir bakış açısı gerek kıyafet işinde de.