Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz günlerde başıma ciddi bir sorun geldi ve tecrübelerinizi almak istiyorum.
Bursa’dan Bandırma’ya doğru giderken Bandırma girişinde yol bilgisayarında “motor hasar riski” uyarısı aldım. Aracı hemen yol kenarına çektim ve Dacia yol servisini aradım. 30 Ağustos tatili olduğu için servislerin kapalı olduğunu söylediler. Ben de Bandırma Somtaş servisine sadece 2 km uzaklıkta olduğumu ilettim.

Aracı tekrar çalıştırdığımda hata kayboldu. Ancak servise yaklaşırken bu kez;

Fren sistemi arızası

Enjeksiyon arızası

Yokuş kalkış sistemi arızası

gibi uyarılar ardı ardına çıktı. Aracı Somtaş servisine bıraktım ve tekrar Dacia yol servisini aradım. Onlar da beni teknisyen arkadaşlara yönlendirdi. Bana “Aracı pazartesi günü inceleyebiliriz, şimdilik orada kalsın” dediler.
Cumartesi günü servis beni arayıp, motorla ilgili sorun olabileceğini, motoru açmaları gerektiğini, sadece işçilik için 35-40 bin TL civarında masraf çıkacağını söylediler. Ayrıca motor açıldıktan sonra bu rakamın artabileceğini de belirttiler.
Ben de bu durumu kabul etmediğimi, 65 bin km’de motorunun arızalanmasını kabul edilemez olduğunu, bunun açık bir kusur olduğunu söyledim.

Fransa’daki Renault/Dacia merkezine mail attım. Yarım saat içinde Dacia Türkiye’den biri arayıp dosya açtıklarını ve konuyu takip edeceklerini söyledi. Ertesi gün tekrar arayacaklarını ilettiler.
Daha sonra tekrar arandığımda bana şunlar söylendi:
Aracın tüm servis kayıtları incelenmiş.
Sadece 60.000 km bakımının yetkili serviste yapıldığı, öncesinde herhangi bir kayıt olmadığı görüldü.

Ben de aracı geçen yıl aldığımı ve aldıktan sonra 60 bin bakımını yaptırdığımı söyledim.
Garanti kapsamında onarılmasını veya en azından indirim yapılmasını talep ettim.
Ayrıca sorunun sadece motorda olmayabileceğini, farklı bir yerden kaynaklanabileceğini belirttim.
Ancak bana dönüş yapan kişiler, geçmiş bakımların yetkili serviste yapılmadığı için yardımcı olamayacaklarını ve çıkacak ücretin tamamen bana ait olduğunu söylediler.

Araç 2001 Model Dacia Sandero 1.0 Turbo

Avukat arkadaşlar varsa nasıl bir yol izlemeliyim?
Yardımcı olursanız sevinirim.