Herkese merhabalar. Başlıkta da belirttiğim gibi, daha önce omuz çıkışı yaşamış ve atlatmış/ atlatmaya çalışan arkadaşlar var mı?
10 gün önce şiddetli düşme sonucu sağ omzum ilk defa çıktı. "Öne doğru çıkma" olarak. Saatin geç olması sebebi ile aşağı yukarı 2 - 3 saat sonra omzum acil doktoru tarafından başarılı bir şekilde yerine oturtuldu. Tabi o sürede elimde morarma, karıncalanma ve ağrı süreçlerini saymıyorum. Ama doktor bey lokal anestezi ile çok temiz oturttu.
Sabahına özel ortopedi doktoruna gittim. 2. röntgen çekildi ve başarıyla yerine oturtulmuş olduğunu söyledi. Bir de el ile bir kaç test yaptı. (Sinir vs hasarı var mı diye. Dokundu, parmaklarımı sıktı gibi) bir sorun görünmediğini söyledi.
Şuan kolum 10 gündür Velpo Bandaj ile sabit duruyor. Gün içinde ve özellikle geceleri kemiğin çıktığı yer hariç kas kısımlarım çok sızlıyor. 1 - 2 dakika kadar bandajı açıp dirseğimi ve bileğimi hareket ettiriyorum. Sonra geri takıyorum. Tabi kol kapalı olduğu için koltukaltı temizliği de yapmaya çalışıyorum ama birazcık hareket ettirdiğimde dayanılmaz bir acı vuruyor.
Doktor bana en az 1 ay böyle kalmam gerektiğini söyledi. Sonrasında da hareket kısıtlaması veya ağrı durumunda fizik tedavi alabileceğimden bahsetti.
Biraz araştırdım. Bu sorunu yaşayan hemen hemen herkesin tekrar omuz çıkığı yaşadığını okudum. Bir de hareket kısıtlamalarının olduğunu okudum.
Ama bana MR vs. çekilmedi. Şuan kemik harici kaslarım ağrıyor. Hadi 2 hafta daha böyle durayım ama sonraki süreç beni düşünmeye itiyor. Bu durumu yaşayan abilerim/kardeşlerim lütfen beni aydınlatsın.
Yaşım 29. İşim yazılım. Şuan bilgisayar bile kullanamıyorum. Ben mi takıyorum? Yoksa "şunu yapman lazım" cümlesine mi ihtiyacım var?
Şimdiden teşekkürler.