Mazda 3 BL 2011 Impressive Paket, Manuel Dizel
Merhaba arkadaşlar,
Aracımda bir hevesle OBD üzerinden gizli özellik (20 kmde otomatik kapı kilitleme) açtım ve başıma gelmeyen kalmadı. Test etmek için yola çıktığımda:
- Seyir halindeyken göstergeler aniden kapandı.
- Araç stop edildiğinde tekrar marş basmadı, göstergeler açılmadı.
- Far, radyo gibi elektrik aksamları çalışıyor ama araç çalışmıyor.
- OBDde modüller iletişim hatası veriyor.
- Göstergede sadece immobilizer ışığı yanıp sönüyor.
Aracı ilk olarak
Eskişehirden Bursadaki yetkili servise çekiciyle götürdük. Orada sorun düzeldi, Eskişehire kadar sorunsuz kullandım. Ancak sadece 1 gün sonra aynı arıza tekrar etti. Bursadaki servisle sorun yaşadığımız için bu kez
İstanbuldaki yetkili servise çektirdik.
İstanbulda aracı bir kez düzelttiler, çalıştı. Hemen ardından OBDden açtığımız ayarı geri kapattık fakat modüllerdeki iletişim hataları düzelmedi. Servisten çıktıktan 15 dakika sonra eve dönerken göstergeler tekrar gitti. Araç yaklaşık
3 haftadır İstanbuldaki serviste ve hâlâ kesin bir çözüm bulunamadı.
Servis, beynin arızalı olduğunu, çıkma beyinle çözülmeyeceğini ve sıfır beyin takılması gerektiğini ancak artık üretilmediğini söylüyor.
Özetle: Araç 2 defa kısa süre çalıştı, ardından tamamen kitlendi. 3 haftadır serviste olmasına rağmen çözüm yok. Servis beyin değişecek diyor ama sıfır beyin bulunamadığı için aracı yapmıyor. Ben arabayı çöpe mi atayım? dediğimde Beyin için araba çöpe mi atılır diyorlar. E peki ne yapacağız? diye sorunca da bir cevap vermiyorlar.
Bayağı masraf çıkardılar, astarı yüzünü geçti. Artık gerçekten bunaldım, kafamda saç kalmadı.
Böyle giderse aracı ateşe vereceğim o noktaya geldim. Daha önce bu sorunu yaşayan ya da çözüm önerisi olan varsa lütfen paylaşsın.
GÜNCELLEME: Dostlar selamlar, 2 yetkili servis 3 elektrikçi ve 1 de beyinci gezdikten sonra aracı istanbulda bir elektrikçide yaptırmayı başardık.
Ayrıca olayın benim OBD den yaptığım işlemden tamamen bağımsız olduğu ortaya çıktı. Sorun sadece gösterge panelinin elektrik kablolarındaki sıkıntı nedeniyle sigorta attırmasından ibaretmiş. Sadece o ana denk geldi kısacası.