Proxmox tam olarak böyle kurulmaz yanlış iş yapmışsın kroniğe bağlamışsın bu da 2. yanlışın.
Yeni bir kurulum yap diskleri ayrı ayrı yapılandır diskler birbirinden bağımsız ve RAIDsiz çalışsın 1. diski ayır swap alanı + Proxmox kur 2. diski elle ekle
Kurulum yapmayacağım böyle kullanacağım dersen şu kodu Terminalde yaz
"zfs set sync=disabled rpool"
Merhaba hocam
Merhaba hocam
Altaki ss raid olmadan kurulmuş halı idir 2 disk mevcuttu 4 TB 1. Diske promox kurulu kurulum İPM ile yapıldı promox ISO ile ve 2. Elle yapılandırıp eklendi buradaki sorun 1. Disk storage ve makinanın kendi okuma yazma hızı diskin gerçek hızları olmaması örnek olarak disk saniyede 6gbit okuma yaz hızı sahipse 50/MB hata 300mb saniye Zor görmesi idi
Xfs olarak kuruldu raidsiz 1. Diske ve raid denendi tek disk ve iki diskte yine aynı durum oldu.
Şuanda işe 1 TB aynı marka datacenter editon disk eklenip onun üstüne promox kurulumu yaptım ve şuanda tüm diskler olması gerektiği gibi okuma yazma hızlarına sahipler
Promox çok deneyeyim mevcut değil genelde vmvare kullanıyorum değişiklik ve yeni şeyler öğrenmek amaçlı vmvare yerine promox kurdum kronik sorun deme sebebim 10+ fazla farklı şekilde kurulum denemen olması kaynaklı hatta net olarak 22 defa farklı şekilde kurulum yaptım ve her seferinde aynı durum oldu
Geri döndüğünüz için ayrıca teşekkür ederim.