Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda forum kurma hevesiyle Nubitro.com üzerinden 2 yıllık paylaşımlı hosting hizmeti satın aldım. Amacım, bir forum sistemi kurarak testler ve projeler üzerinde çalışmaktı. Ancak süreç hiç beklediğim gibi ilerlemedi. Yaşadığım sıkıntıları ve deneyimlerimi burada sizlerle paylaşmak istiyorum, belki birilerinin işine yarar.
  • Önce MyBB kurdum, ardından SMF. Her ikisinde de PHP ayarlarıyla ilgili sorunlarla karşılaştım. Örnek: bazı fonksiyonlar kapalı, max_execution_time çok düşük vs.
  • Bu sorunlar yüzünden her seferinde destek bileti açmak zorunda kaldım.
  • Ancak destek ekibi çoğu zaman saatler sonra dönüş yaptı ve çözümler de kalıcı veya tatmin edici değildi.
  • Son olarak XenForo kurmayı denedim, burada da yine aynı tarz PHP yapılandırma problemleriyle karşılaştım.

En sonunda destekten şu yanıtı aldım:

“Paylaşımlı hosting kullanıyorsunuz, sistem ayarlarına müdahale edemezsiniz. Daha özgür olmanız için VPS/VM almanız gerekiyor. Bunun için aylık 200 TL’lik bir paket almalısınız.”

Benim gibi forum kurmak isteyen, başlangıç aşamasında olan birisi için bu oldukça tuzlu bir öneriydi. Zaten paylaşımlı hostingi başlangıç için almıştım, denemelerimi yapmak istiyordum.

Bu sorunlar sonrasında iptal talebinde bulundum. Ancak iptali de kabul etmediler. Yani:

• Ne düzgün destek aldım,
  • Ne forum kurabildim,
  • Ne de paramı geri alabildim.

Sonuc olarak:
  • Forum kurmak veya PHP tabanlı sistemler test etmek isteyen arkadaşlara paylaşımlı hosting üzerinde çok fazla özgürlük tanınmıyor.
  • Nubitro’da destek süreci yavaş ve sorunlar tam anlamıyla çözülmüyor.
  • Özellikle PHP ayarları (örnek: exec, shell_exec, proc_open gibi fonksiyonlar) kapalı geliyor ve değiştirmek mümkün değil.
  • Üst paket öneriliyor ama bu da başlangıç seviyesi kullanıcılar için maliyetli olabilir.
Bu deneyimi sizlerle paylaşmak istedim. Benim gibi bu tarz girişim planlayanlar varsa, buna göre karar verir.
Selamlar.