ben kıyafete sıkıyorum genelde bir şey olur mu
Ben onu da bıraktım ama tam bilmiyorum, sorun olabilir - YZ sorayım.
Edit:
Çok güzel bir soru 👍
👕 Kıyafete sıkınca ne olur?
- Cilt bariyerine doğrudan temas etmediği için ciltte DNA hasarı, bariyer zayıflaması, fototoksik leke gibi riskler ortadan kalkar.
- Bu yüzden cildin savunmasız kalması gibi sorunlar kıyafete sıkıldığında yaşanmaz.
⚠ Ama dikkat edilmesi gereken noktalar
- Leke bırakma: Özellikle açık renkli kumaşlarda, yüksek oranda yağ ya da koyu renkli esans içeren parfümler sararma veya leke yapabilir.
- Kumaşın ömrü: Saf alkol bazı kumaşlarda (ipek, yün gibi) lifleri zayıflatabilir. Pamuklu veya sentetik kumaşlarda bu risk çok düşüktür.
- Kalıcılık farkı: Cilt ısısı parfümün açılımını ve notaların ortaya çıkışını değiştirir. Kumaşta koku daha düz ve daha uzun kalır, ama gelişimi ciltteki kadar zengin olmaz.
✅ En iyi yöntem
- Parfümü doğrudan cilde değil, kıyafetlerinize veya saçınıza çok uzaktan (2030 cm) hafifçe sıkabilirsiniz.
- Özellikle boyun ve bilek gibi güneşe açık yerlere sıkmamak, yazın çok daha güvenlidir.
İsterseniz size hangi kumaşlara parfüm sıkmanın güvenli olduğunu da detaylı yazabilirim. İster misiniz?
Dedi. Ben yine de cildime gelebilir diye sıkmayacağım. Siz de siz bilirsiniz. Saolun sorduğunuz için.