Durumum:- Hetzneri 2 yıldan fazladır kullanıyorum.
- Eski kartımda yanlış CVC girildiği için banka kartı bloke etti.
- Daha sonra farklı güncel ve uluslararası geçerli kartlarımı denedim.
- Ancak hepsinde aynı uyarıyı alıyorum: 3D Failed.
Sorun:
Kartlarım diğer tüm alışverişlerde sorunsuz çalışıyor, yalnızca Hetzner ödemelerinde bu hata çıkıyor.
Bende sizin çalıştığınız sürenin bir 10 katından fazladır Hetzner kullanıyorum. Belki 2-3 yılda 1 defa ödeme hatası aldığım olmuştur. Çok tekrar tekrar denerseniz, kredi kartı ödeme seçeneği geçici süre ile kaybolabilir.
Hetzner üzerinde ödeme yaparken ilk önceliğiniz VPN iptali, daha sonra error code a göre aksiyon almak. 3D Failed genel olarak banka tarafında olan bir sorundur. Banka kartınız her yerde çalışıyor olabilir. Hetzner'de çalışmaz. Daha önce Hetzner'de çalışan bir kart ise, geçici bloke yemiş olabilir. Bu bloke Hetzner tarafında da olabilir, banka tarafında da olabilir.
Önceliğiniz: Kullandığınız kartın 3D destekleyip desteklemediğini öğrenmek. Çünkü 3D failed hatası var. Hetzner 3D denemesi yapıyor ve banka 3D respond üretmiyor. Alacağınız sonraki hatalara göre de yapacağınız eylem değişir. 3D failed, 3D banka tarafından cevaplanamadığında gerçekleşir.
Eğer VPN kullanıyorsanız, Hetzner'in 3D için bankaya yönlendirmesi de blokeleniyor olabilir. Burada karşınıza çıkan ekrandan anlamanız gerek. 3D failed hatası üretilen yerin Hetzner sayfası mı yoksa bankaya bağlanma sayfası mı olduğunu ayırt etmelisiniz.
Sorun: Hetzner yapmaya çalıştığınız ödeme için 3D'yi zorunlu kılıyor ve bankanızın 3D cevabı Hetzner'e gitmiyor.
Çözüm: VPN iptali. Banka 3D kart desteği doğrulaması. Bilgilerin doğru girildiğinin doğrulaması.
Devam eden soruna çözüm: Tarayıcı geçmişinin silinmesi, Hetzner'deki kart bilgilerinin silinmesi, yeni bir tarayıcıda deneme yapılması. Çok sayıda deneme yapıldıysa 1 saat beklenmesi gerekir.
Tüm bunlara rağmen sorun devam ediyor ise, Hetzner'e bir e-posta gönderin.