Arkadaşlar gerekli bilgileri yazmış ek olarak size şunu önerebilirim gainer, protein tozu vs bunlardan mucize beklemeyin. Yazıldığı gibi bunlar gıda takviyesidir ana besin değildir. Salona, spora yeni başlayana da direk takviye önermek bana göre yanlış bu işi gerçek anlamda yapan arkadaşlar hak verecektir. Hele biraz zaman geçsin vücut bir alışsın, ısınsın. Zayıflığın, kilo alamamanın sebebi nedir, her hangi bir vitamin eksikliği var mı yada farklı bir durum vsvs. Bir kere disiplinli, azimli ve hırslı olmalısın. Bu işte 1 uyku, 2 düzenli beslenme, 3 spor en son takviye kanımca. Uyku düzenli değil ise gereken kalori yeteri kadar alınmıyorsa sporunu aksatıp sağa sola kulak asarsan 5 değil 25 kg da kullansan hiçbir faydasını göremezsin anca göbek bölgende yağlanma olursa olur. Spor bölümü mezunuyum 23 yıl önce maraton koşuyordum bu yüzden hep zayıftım iş güç derken maratonu bıraktım düzenli uyku, beslenme, spora devam edip gerektiğinde takviyelerle 65 kg dan 96 ya çıktım şuan yaz nedeni ile 89 lar da geziyorum. Bir süre sonra alışıyorsunuz ne kadar kaloride neler olacağına.. istersem 106 da olurum 80 e de düşerim. (12 Yıldır düzenli salona gidiyorum)