retnactemha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 aydır çalıştığım ofisten kovuldum. Sebep? Sadece 1 saat geç kalmam. İlk haftalarımda ofisin anahtarını verdiler. O günden sonra her sabah 08:30’da ofise ilk gelen ben oldum. Tuvaleti temizledim, bulaşıkları yıkadım, düzeni sağladım. İş tanımım “tasarımcı”ydı ama fiilen proje yöneticisi, temizlikçi, sekreter, planlamacı… ne derseniz oyum.
Günlük içerik planlarını yaptım, firmalara ne zaman ne çıkılacağını hatırlattım. Çoğu zaman ofiste tek başıma oturdum. Sırf iş yürüsün, ortam düzgün olsun diye uğraştım.
Patron? Sigorta yok, sözleşme yok, takdir yok. Mobbing zaten günlük rutin. Kimse gülerek ayrılmadı buradan.
Ve bir gün, işe özel bir durumdan dolayı 1 saat geç kaldım. “Tamam çık, kovuldun.” dendi. Üstüne bir de ölüm tehdidiyle uğurlandım.

Sizce ne yapmalıyım bu durumda?
Eğer işe girerken imzaladığınız sözleşmede "2-3 ay deneme süresi" gibi bir ibare varsa "deneme süresinde memnun kalmadık" diyebilirler. Ama her halukarda sigorta yapmaları gerekirdi. Alo 170'i arayıp durumu bildirin. Çalıştığınız süre boyunca sigorta yapılmadığınızı, sürekli oyalandığınızı belirtin. Özellikle müşteriler ile yaptığınız görüşmelerin arama kayıtlarını (ses kaydı değil, telefon dökümü), iş amaçlı yazışmaların eposta dökümlerini de gerekirse delil olarak sunarsınız. Ayrıca yüksek miktarlı alım satım işlemlerinde hesap hareketlerini firma adına değil de alakasız kişiler üzerinden yapıyorlarsa onu da vergi dairesine arayıp ihbar edin. Miktar yüksekse MASAK'a bildirin. madem her işi yapmanıza rağmen sözünde durmayıp sigorta yapmadı, özlük haklarını vermedi. Sizde kanunen hakkınızı ararsınızl. Eğer imkanınız varsa konusunda uzman bir avukat tutun. Vekalet ücreti ayrıca alacağınız tazminatın bir kısmını (yanılmıyorsam %15'ydi) avukata vereceksiniz. Avukatın zaten işi bu olduğundan, mahkemede o sözde patronun anasını evire çevire ağlatır.