bozboramedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Malesef hocam online olduğu için dolandırıcılar olabiliyor haklısınız ancak bunu artniyetle kullananlarda oluyor… Müşteri zaten niyetini belli ediyor ister istemez… Üslubu iyiyse açıklarım hiç sorun yok. Ama kötüyse ima ediyorsa vs uğraşmıyorum.

Hocam aslında eğitmekten kastım örneğin bu renk bu renkle olmaz logoda bu şekilde kullanım olmaz gibi şeyler öneri veriyorum dediğin gibi gidip kötü olanı seçiyor bir çoğu. Ondan dolayı mecburen yapıyorsun ve hoşuna gitmeyen bir iş çıkıyor ve eğitemiyorsun…
Selam olsun,

Hepimizin yolları yöntemleri var zaten yazdığım gibi doğru/yanlış değil farklı yöntemlerimiz olur.
Ben müşteriden etkilenmediğim için ya da niyetinin kötü olmasından zarar görmeyeceğim için bende olumlu/olumsuz bir etki yaratmıyor.
Belli bir yaşa gelince insan artık bu tip durumlarla eğleniyor.

Yani belki bugüne kadar bine yakın kurumsal firma ve yöneticisiyle muhatap olmuşumdur, çoğu konudan bihaber ne sorular, ne tavırlar vs.
Olmayacak ya da benim kalitemi düşürecek istekler vs.
Önceleri kızıyordum ama bu insanlarla çalışmazsam %90 lık bir pasta payını bırakmam gerektiği gerçeği çıkıyordu karşıma zira genel bu şekilde.
Dedim onlar yapabiliyorsa böyle istekleri ve art niyetli yaklaşımları aynalama yaparak aynısını yapacağım.

Benden referans isteyenden, Ödeme için teminat yazısı istedim.
Benden memnun kalmazsak iade isteriz diyene memnun kalır kullanırsanız %30 ekstra ücret isterim diyordum.
Benden içime sinmeyen ve kaliteyi düşürecek bir iş istendiğinde, benim yaptığım gizlilik kapsamında olacak tazminatı xx.xxx.xxx ayrıca müdahale ettiğiniz için oluşacak risklerden sorumlu olduğunuza dair imzanızı istiyorum diyordum.

Bu şekilde aynalama yaptığımda ben insanların geri adım atmasını beklerken benim şartlarımı kabul ettiklerini gördüm. Çok nadir yok sizin dediğiniz gibi olsun diyen oldu.
İşime geldi ve büyük işler yaptım. İyi ve işi bilen hatta saygınlaştım gözlerinde.

Elbette bunları geçmiş iş hayatımda yaptım son 6 7 yıldır aktif olarak iş almıyorum. Kendi işlerimde ise ilk mesajda yazdığım gibi sor anlatayım, yetmez bir daha sor diyecek kıvama geldim.

Bunları yaşamak lazım, bence çok canınızı sıkmayın ileride yapacaklarınızda bu durumların hepsinden faydalanacaksınız.