berkayonn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Para da, doktor da araçtır. İnsanların kötüye kullanımı o araçların doğasını sorgulatmaz. Ama din öyle değil. Din, hem kutsal hem de topluma yön veren bir inanç sistemi. Eğer bu sistem, sürekli olarak cehaletle, çıkarcılıkla, dogmalarla temsil ediliyorsa insanlar sisteme olan güvenini kaybeder. Yani mesele sadece bireyler değil, temsil şekli.
Bir doktor hatalıysa başka bir doktora gidersiniz. Ama dinin yanlış temsil edildiği her yerde aynı zihniyeti görüyorsanız nereye gideceksiniz?
Ayrıca, bu “dinden soğuyan zaten inanmıyordu” savunması, konuyu tartışmak yerine insanları ötekileştirmek oluyor. Bu da insanları daha da uzaklaştırıyor. Kişinin vicdanıyla kurduğu ilişkiyi hafife almak, samimi sorgulamaları “bahane” diye küçümsemek çok yüzeysel bir yaklaşım.
Dinen hassas konuların bile akılla, bilimle çeliştiği yerde ısrarla savunulması, örneğin meteoroloji günler önceden yağmuru haber vermişken topluca yağmur duasına çıkılması inancı değil, aklı yorar. İnsanlar sorgular. Bu sorgulamada inancı suçlamaz, ama sistemin nasıl temsil edildiğine bakar. Ve evet, soğur.
Dine gerçekten değer veriyorsanız, onu bilimle barıştırarak, ahlaki temellerle, örnek davranışlarla temsil etmeye çalışırsınız. İnsanlara “sen zaten inanmıyordun” demekle değil.
Allah peygamberler göndermiş ve rehber olarak biz müslümanların peygamberi olan hz muhammed gibi bir rehberi bizlere bahşetmiş. Kuranı kerim gibi bir de mucizesi var.
Sizin örnek almanız gereken burada Peygamber ve kuranı kerim olması gerekirken gidip fıtratında her türlü günahı işleyebilecek insanlar oluyorsa bence burda sizin hatanız var.

İnsanlar hata yapabilir müslüman da elbette günah işleyebilir zaten sadece peygamberler günah işlemezler. İnsanın elbette günah işlememesi lazım fakat asıl olayı tövbe etmemesidir.

Her neyse siz gidip burada iyi müslümanları görmeyip, kuranı, peygamberi rehber edinmiyor her yerde olabilecek kötü insanları dini kullananları gördüm dinden soğudum diyorsanız bence bu kendinize karşı art niyettir.
Ancak bu Allahın dinine zarar vermez sadece kişinin kendisine zarar verir. Ahirette elbette cezasını çekecek olan da kendisidir.
Allahu teala "ben sana rehber olarak Hz muhammed'i gönderdim" diyince söyleyecek söz yok onun üstüne.

O yüzden mal mülk para pul şan şöhret siyaset hepsi dünyada kalıyor. Öldüğünüz anca 1 dakikada adınız siliniyor bu dünyadan artık size isminizle hitap etmiyorlar CENAZE diyorlar. 3 kuruşluk insanlar için dinden soğumayın