studiovats adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de jito kullaniyordum, jito disindaki nozomi 0slot gibi diger servisleri denedim ama public servisler arasinda en iyisi jitoydu. Sonrasinda direkt bir validatorler anlastim ve onlarin block engine'ine transactionlari gonderiyorum. Jito ile copy tradinglerde 0-1 block ortalama deger olarak da 200ms'de transaction onaylanmis oluyordu. Arbitrajlarda jito bundles cok iyi ama 3-4 ay once bundles'larda surekli stabilite problemi ortaya cikmaya basladi, yani gonderilen transactionlar gitmiyor, gidip gitmedigi kontrol edilemiyor ve benzeri durumlar yasandigi icin sorunlar olmustu. Surekli bir gelismeler olabilen ve arastirma gelistirmesi bitmeyen bir dunya bu web3 dunyasi, o yuzden en son daha fazla gelistirme yapmiyacagima yemin ettim. Cunku copy tradingle falan cok ugrastim, ve istatistiksel hesaplar yapsan analizler yapsan bile asla tutmadigini fark ettigimde bunun guvenilemyecek bir sistem olmadigini gorup biraktim. Sadece arbitrajlar calisiyor, onlar da bi 1 yil sonra falan bir update yapilmasina ihtiyac duyar herhalde.
Evet tranasction too large oldugu durumlarda kendi sol programinizi yazip veri boyutunu optimize edebiliyorsunuz.Ben de arbitrajlardailk baslarda limite takildigim icin sadece 2 hoplamali yapiyordum, sonra custom program yazinca 3-4 hop yaparak daha cok route uzerinden arb yapiyordum.
Arkadaslarla butun grpcleri denemistik,en hizlisi shyft.to'nunki. 200 euro gibi fiyati vardi,helius laser stream diye bir servis cikardi, onu baya beklemistim ama cikmamisti,ciktiginda da fiyati sanirsam 1000 euro aylik gibi bir seydi, onu denemedik. Sonra validator aracilgiyla shredsler uzerinden veri almaya basladim, yani transactionlar herhangi bir solana vlaidatorune ulastigi anda iletiliyor, 5ms'den bile daha az vakitlerde sinyal alinabildigi oluyor. Tabii hem de adamlarla ayni server rackinde kendime vps alinca bu hizlara ulasilabiliyor. Yani bu hiz olayinin sonu yok, veriyi hizli alma kisminda da sonu yok,transactionu hizli olusturup gonderme sonunda da bosluk yok. yazilim dunyasinda ugrastigim en keyifli sey buydu fakat sonu yok.
Pythonla yazarsin yetmez, rusta gecersin hizli dersin, bu sefer grpc yavas gelir, yeni grpc bulursun, bu sefer transactioni hizlandirmak istersin, sonra o da yetmez kendi custom programini yazarsin, boyle boyle sonsuza kadar gidebilecek bir arastirma gelistirme dongusu var.
%100 doğru.

6 ayda saçlarımı beyazlattı. Eğlenceli, zevkli bir o kadar da sinir bozucuydu her şey ( :
Şuan tekrar dönsem, tekrar işlemler olur bir şekilde ancak yine o sinir harbine girmeye takatim yok.
Belki havalar soğuyunca tekrar kendimi sinir etmeye geri dönerim, konu meteora'ydı, alakasız çok şey konuştuk, teşekkür ederim katkıların için ( :