3 yıl önce bir otoyolda trafik kazası geçirdim. Karşı taraf çift şerit kullanarak önüme kırdı ve ufak bir kaza atlattım. Olaydan sonra adam kendinden çok emin bir şekilde, Benden para pul alamazsın, dedi. Ben de Alır mıyım alamaz mıyım görürsün, diyerek olayı mahkemeye taşımaya karar verdim çünkü tamamen haklı olduğumu biliyordum.
2022de bir avukatla anlaşıp dava açtım. Tam 3 yıl sürdü. Son duruşma Mayıs 2025te yapıldı ve Haziran ayında 100.000 TL tazminat kazandım. Mahkeme masrafları, avukat vekalet ücreti vs. düşüldüğünde elime 7580 bin TL geçmesi gerekiyordu.
Ama ne oldu?
Karşı taraf parayı mahkeme üzerinden UYAPa değil, direkt avukatın hesabına yatırmış çünklü bizimki parayı istemiş. Ben UYAPtan durumu takip ederken bir baktım, para çoktan gönderilmiş ama avukattan ses yok. Ne zaman sorsam Kardeşim şöyle olacak, böyle olacak, diyerek beni oyalıyor. Biraz bastırınca bana 3040 bin TL gönderdi ama geriye kalan tutarı hâlâ alamadım.
Telefonlara çıkmıyor, mesajlara cevap vermiyor. Durumu başka avukatlara danıştım, hepsi de Avukat müvekkilin parasını kendi hesabında 2 günden fazla tutamaz, dedi. Ama neredeyse 2 ay geçti, hâlâ ödeme yapılmadı.
Bu süreçte bazı icra dosyalarını da kendi cebimden ödeyerek kapatmak zorunda kaldım. Çünkü karşı tarafın arabasına haciz koydurulmuştu ve avukat sürekli beni oyalıyordu:
Şu haciz kalkacak, bu dosya kapanacak, şu işlem tamamlanacak, diyerek her seferinde biraz daha beklememi istedi. Oysa tüm bu işlemleri normalde karşı tarafın ya da avukatın halletmesi gerekiyordu. Ama sonuç olarak hem zaman kaybettim hem de gereksiz yere kendi cebimden ödeme yaptım.
Üstüne bir de bilgi almak için başka avukatlara danışmak zorunda kaldım, oraya da ayrı para harcadım.
Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Baroya şikayet etmeyi düşünüyorum ama süreç nasıl işler, sonrasında başıma ne gelir bilmiyorum. Vekâletnameyi tek taraflı iptal etsem bir sorun olur mu onu da kestiremiyorum. Aman adam yanlış anlamasın tehditte hissetmesin diye sürekli şirinlik yapmaktan gına geldi
Adam paramı aldı, resmen ortadan kayboldu. Ne telefonlara çıkıyor, ne bilgi veriyor verse de hastanedeyim Ankara'ya gidiyorum diyor.
Kısacası: Bu davada %100 haklıydım. Arabamı cebimden yaptırdım. Hakkımı alayım, dedim ama sonunda o hakla birlikte ben kayboldum. Çok yıprandım.
Benim gibi bir durum yaşayan oldu mu?
Bu işin sonu nereye gider?
Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim. Gerçekten tıkandım.