Selam olsun,
Gücenme yok ama.
Alt kat komşunuza görev ya da sorumluluk yüklememek lazım.
O durumu kiracıya iletir gerisi sizinle kiracı arasında geçecek bir süreç olmalıydı.
Neden bana ulaşmadınız diye değil kiracıya siz bana neden haber vermiyorsunuz evimle ilgili bir konuyu? demeniz lazımdı.
Şu konuda haklısınız siz müneccim değilsiniz hiç itirazım yok lakin alt komşusu da size ulaşmak gibi görevi olan bir çalışan değil.
Şahsen alt katta ben otursam ve kiracınıza 10 gündür bunu yaptırın demişsem ve aksiyon alınmadıysa ustayı sokardım eve.
Yazdığım gibi size bilgi vermekle yükümlü ve zorunlu olan kiracınızdır.
Komşuluk hukukunca daha önce muhabbet vardır bu tip durumları aramızda çözelim kiracıyla bu konuları konuşma dersiniz o başka.
Tehdit hakaret dediğiniz şeyler canı yanan ve durduk yere keyfi kaçan birinin cargırlık hakkı der geçerim.
Afaki yazdığımı düşünmeyin bizde kiracılarımız, komşular ve site yönetimleriyle bu tip çok sorun yaşıyoruz.
Bu iş böyledir mülkü zarar görenin iki sinirlenmesini, coşmasını çok görmemek lazım hem de kendi engelleyeceği bir şeyden kaynaklı değil, sizin daireden kaynaklı.
Lazımdı, yapsaydınız falan diye yazarken akıl vermek ya da başka bir niyetim yok tamamen "bence" olması gerekenleri yazmak istedim.
Gelelim sonuç kısmına
Bu tip durumlarda komşunuzun keyfi kaçar, komşunun keyfi kaçarsa sizin keyfinizi kaçırır yani çok takılmayın bence hakaretir, tehdittir vs.
Bunların gerçeklikten uzak ve kızgınlıktan olduğunu biliyorsunuzdur.
10 gün boyunca su gelse tavanınızdan çok sakin olmazdınız diye tahmin ediyorum.
Samimi olarak yazdığınızdan dolayı biraz net yazmışım olabilirim, kusurum olduysa affola.