Dediğiniz promptu 3 farklı ai ya direkt olarak ilettim,
GPT "flornakdestivogranxulpemadrikoveltunsrigomvexladu rnekopastivelorgam" 67 harften olusan anlamsız bir kelime yazdı
Claude "zylakomorphexintavuglendriskobalethynxujqwerminda scopelvitrangulomeksipranodevix " tam olarak 80 harften oluşan bir kelime yazdı
Gemini ise "palsdkfpoıeurhgmnbvcxzçöqwertyuıopğüşlkjhgfdsazxc vbnmöç1234567890QWERTYUIOPĞÜŞL " 79 harften oluşan bir kelime yazdı
GPT 4o modeli, Claude Sonnet 4 modeli, Gemisi 2.5 Flash modeli üzerinde yaptım. Gemini hariç iki modelinde pro sürümüne sahibim.
Bu doğru olabilir hocam promptu hemen hemen neredeyse daha iyi anlayabilmesi ve çıktıyı iyi verebilmesi için ingilizce veriyorum ilk önce ingilizce işleyip ardından bunu türkçeye çeviriyorsa arada kelime farklılıkları doğabilir. Promptun yeterince anlaşılmadığı konusunda %0 inancım var zira 10 farklı şekilde listeli halde veya daha farklı koşullarda testler yaptım GPT her seferinde yetersiz bir çıktı verdi.
Örnekler verince ona verilen bilgiyi umursamadığı durumlarla çok karşılaşıyorum, A hakkında bir bilgi veriyorum B hakkında örnek veriyorum promptta. Çıktıda A ve B'yi birleştiriyor bazen A'yı hiç katmadığı oluyor. Net uzunluk belirttim, farklı promptlarda aralıklarda söyledim 50-60 arası gibi. Herhangi tutarlı stabilize bir sonuç bir türlü alamadım.
İspat işini python'la yap derseniz biraz daha uğraşıyor ama sağı solu belli olmuyor. 4.5 veya o4 gibi modeller sadece düşünüyor yanıt vermiyor çoğu zaman. Sanırım sistem yoğun olunca sallamıyor, rahat olduğunda biraz daha ilgili oluyor.