Protestoya giden polislerin sicil numarasını gösterme olayı nedir? Göstermeme hakkı var mı?
Polisin sicil numarasını vermekle ilgili bir zorunluluk bulunmuyor. En azından kanunlarda böyle bir madde yok. Fakat vatandaş talep ederse, kimliğini göstermek zorunda elbette.
Bende çevremde gördüğüm kadarıyla basit suç işlemiş kişilere önden kelepçe takıyorlar, suçu daha yüksek olanlara ters kelepçe yapıyorlar. Sanırım kanun ile ilgili maddeleri sadece avukatlar okuyor
Aslında bu durum biraz da görüntü vermekle alakalı. Artık herkesin elinde telefon var. Arkadan kelepçe takınca "Aaa bak buna bile ters kelepçe yapıyorlar" gibi bir tepki olmaması için yapıyorlar muhtemelen. Yoksa bu tip konulara tüm polisler hakimdir.
Yanlış biliyorsunuz hocam suçu yüksek olanlara hiçbir şey yapmıyorlar
Benim merak ettiğim konu kafalarına neden bastırıyorlar
Sanırım yorumunuz biraz siyasi bir mesaj veriyor

Polisin suçlu ayırma gibi bir lüksü olamaz. Gelen talimatları uygulamak zorundadır. Kafalarına bastırmak da, hem vatandaşın yüreğine su serpmek, hem de "kendini büyük sanma, senden büyük devlet var" mesajı vermek için.