cetinkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çok doğru bir konu hakkında güzel düşüncelerinizi yazmışsınız, bugün bizde bunu konuşuyorduk başka şehir de mi ev baksak diye büyük şehrin gürültüsü biz gençlere ağır gelmeye başladı
Selam olsun,

Ben yaşadığım bölgeye gelen çok insan gördüm.
Büyükşehirlerden gelenlerden bahsediyorum elbette.
İş bulamayan kimseyi görmedim.
Mutsuz olan kimseyi görmedim.

Sadece geri dönüş yapanlarda şu durum oluyor; Aslında büyükşehir koşuşturmasını seviyor, alışmış birden dinginliğe geçince afallayabiliyor.
O hareketi ve gürültüyü özlüyor.
Şaka gibi geliyor bana ama özleyen özlüyor. Onun için mutlu olduğu yer orası.

Daha çok büyükşehirde ev iş - iş ev arası yaşayanlar çok daha mutlu oluyor burada.
Onlarda burada evde durmuyor orası ücretiz mi? park ücreti yok mu? Bu sahil ücretiz mi? eve girmiyor
Mesela İstanbul'da çok güzel bir yerde evimiz vardı ama sinemaya bile gitmek için trafik, park, gir çık saatlerce sürecek bir eziyet geliyordu.
Eşim, şimdi sinemaya gidelim dese istanbul'da 2 saatte anca gidebildiğim yere 20 dakikada gidebiliyorum.
Haliyle sosyal hayat aslında daha kaliteli hale geliyor.
İstanbul'da sinemaya gidelim dese suratım düşüyordu. Sinema sevmediğimden değil git, gel, park yeri bul, koştur koştur yer ara, bilet bul gidesim gelmiyordu.
Şimdi dediğinde hadi diyorum gidelim. Keyifle.

Doğayı, denizi ve dinginliği seviyorsanız daha çok düşünün.
İstanbul'da trafikte biri önüme geçecek he?
Burada artık öne geçen arkaya geçen o sakinlik yerleşiyor.
Trafik yok ki zaten gideceğiniz yere ulaşacağınız vakit hep aynı.

Güzellikleri çok elbette eksileri de kişiden kişiye göre vardır.
Şahsen, doğanın ve denizin içinde yaşamak daha ekonomikken ve keyifliyken benim için neden zoru seçip büyükşehirde yaşıyorlar diye düşünüyorum.
Gelin sizi kopartalım şehrinizden