Üstadım selamlar,
Sizin bu konuyu ele aldığınızı görünce, 'Neden bu soruyu daha önce danışmadım?' diye düşündüm. Aslında uzun süredir ben de bu durumu kafamda tartıyordum. WordPress ile geliştirdiğim sitelerde URL yapısı otomatik olarak trailing slash içeriyor. Ancak Laravel ile geliştirilen projelerde, rotalama sisteminde genellikle trailing slash bulunmuyor. SEO açısından bu farkın ne derece önemli olduğundan emin değilim. Yine de eğer site mevcut haliyle index aldıysa, URL yapısını değiştirmemek daha sağlıklı olabilir diye düşünüyorum. Yine de uzman arkadaşların yorumlarını okumayı çok isterim.
Uzun zamandır bende "Wordpress" ile seo yapıyorum, wordpress ile yaptığım sitelerde yeri geldi 300-400 k hacimli kelimelerde 3-4 ayda kafaya oynayabildim.
Fakat ilk defa bir özel proje, laravel oldu. Alınan linkler, iç seosu vs.de gayet güzel olmasına rağmen ilk 100e sokamadığım çok kelime var.
Aynı sektörde, bir tanıdık arkadaşım daha aynı şekilde url sonunda "/" olmadan, laravel ile yapılmış bir sitesi var. O da benzer bir durumdan müzdarip.
Yani bilemedim, kesin tecrübesi ve kaynağı vs. olan biri varsa ondan duymak isterim bende. Çok basit bi mevzu ama ne kadar etkili bilinmez.