* Şikayetçi olduğum üye: @FiberData;
* Şikayetçi olma nedenim: Devir Öncesi ve Devir Sonrası Aynı Problemlerin Devam Etmesi
* İlgili konu URL: https://www.r10.net/FiberData * Açıklama ve kanıtlarım:
Merhabalar,
Normalde yazılı ihtarname ve dava sürecinde somut davranışlar gerçekleştirmeden konuyu açmayacaktım ama bir moderatör arkadaşın önerisi ile açmaya karar verdim. Daha fazla müşterinin zarar görmesini engellemek adına bu kararı verdim.
Olayı kısaca özet halinde geçeceğim. Gerekli kanıtlar duruma göre eklenecektir;
FiberData firmasıyla 29.04.2025 tarihinde anlaştım ve hizmet almaya başladım. Hizmetim E1-K17 kodlu kabinde başlamıştır.
30.04.2025 tarihinde ise hizmetimiz B1-K14 kabinine taşınıp devam etmiştir.
14.06.2025 tarihinde ise ilgili hizmetimiz askıya alınmış olup FiberData tarafından hiçbir şekilde bildirim alamadık. WeriData tarafından gelen bilgiye göre; taraflarına olan borcundan dolayı hizmetlerin askıya alındığından bahsedilmiştir. (Bu tarihteki olayla alakalı aynı kategoriden şikayetimiz bulunuyordu ama o zamana göre çözüldüğüne göre silindi)
15.06.2025 tarihinde ise FiberData firması Furkan YAZICI adlı şahıstan, Zübeyr Furkan DENİZHAN tarafına devir edilmiştir.
16.06.2025 tarihinde ise hizmetimiz tekrar aktif hale getirildi. Yeni devir alan arkadaşlar ise 30.06.2025 tarihine kadar müsaade edeceklerini (herhangi bir ücretlendirmeden bahsedilmedi) belirttiler. Bu süre zarfında yeni hizmet arayışlarına başladık. FiberData ile tekrardan sözlü olarak anlaşmaya varmıştık.
01.07.2025 tarihinde ise hizmetimiz tekrar askıya alındı. FiberData taraflı bilgilere göre IP anonsu gibi problemler sebebiyle geçiştirildi, oyalandık. Tamamen vaktimiz çalındı. WeriData'dan alınan bilgiye göre ise; ödemelerin halen yapılmadığından dolayı hizmetlerin askıya alındığından bahsedilmiştir.
Sorunlardan ötürü yeni bir firma ile anlaştık. FiberData tarafı 16.06.2025 - 01.07.2025 tarihleri arası için ücret keseceğini belirtmemesine rağmen tarafımıza kesecekleri (72kW enerji bedeli için) KDV dahil 800₺ miktarlı faturayı kabul ettik. Ne fatura tarafımıza iletildi ne de sunucumuzun transferine izin verildi.
+++