Kendinizi geliştirin hocam. Kitaplar okuyun, tiyatroya sinemaya gidin, kurslara katılın, bir enstrüman çalın, gezilere katılın. Karşı cinsle münasebete önce arkadaş olarak girin. Gördüm güzelmiş hadi arkadaş olup sevgili olalım sonra uyarsa evleniriz gibi yaklaşmayın. Bahsettiğim ortamlarda mutlaka tanışacaksınız, konuşacaksınız. İşi hiç bir zaman evliliğe siz getirmeyin. Önce tanışın. Baktınız evlilikvari bir ilişki değil karşının istediği ona uyun. İnsanın ara sıra farklı deneyimlerde yaşaması gerekiyor. Muhafazakar bir insansınızdır belki o zaman bu dediklerimin çoğu boşa çıkıyor. Aileniz görüp bulup görücü usulü bir tanışmaya gitmek gerekiyor o vakit.
Net olmak gerekirse kendimden örnek vermek isterim hiç muhafazakar biri değilim. 45 yaşındayım ve sevgilim varken eşimi annemin bulmasını istedim ve görücü usulü evlendim. Nişanlılık döneminde bile sevgilim vardı. Hiç boş kalmayı sevmeyen bir insanım. Birinden sellektör almadan hiç bir zaman elimdeki sevgilimi bırakmadım. Görücü evlilikler iyidir. Evlendim ve kesinlikle başka birine sellektör atmadım. Yapılan sellektörlere cevap vermedim. Şimdi yaş 45 oldu istesem de istemesem de pas veren kalmadı