Merhaba arkadaşlar.
Bir kaç yerde bazı yazılar okudum bununla alakalı ve bu sebeple ben de bir paylaşımda bulunmak istedim.
Günde 20-30km yürürsen bir hafta içinde hastanelik olursun vb. baya abartanlar olmuş.
Yaklaşık 4 yıldır günde ortalama 20km yürüyorum. Yazları 25-30km, kışları 10-18km arası.
Bu ve buna benzer yorumlar bir nebze gerçek olsaydı şu anda çoktan ölmüş olurdum.
Bu yürüyüşleri diyet yaparken de uyguluyorum. Hem de düşük kalorili diyet. (1.000-1.500kcal)
Vücut alışkanlığımdan ötürü zorlanmıyorum. Elbette bunu kimseye önermem çünkü ip üstünde yürümek gibi.
Kemik erimem yok, kaslarım yok olmadı, ayağım-bileklerim rahatsızlanmadı.
Tam tersine genel kondisyonum 4 yıl öncesine göre çok çok iyi ve dayanıklılığım aşırı derecede arttı.
Vücut dengesi-duruşu ve ruh haline kadar her şeyimi olumlu etkiledi.
O sebeple özellikle yaz ayları bu bende bir rutin haline geldi ve olmazsa olmazım oldu.
Benim gibi gün boyu bilgisayar başındaki yazılımcılar bir nebze daha iyi anlar beni.
Elbette ilk başlarken günlük 5km ile başlamıştım. Zamanla artırdım.
Yani bir anda 20km vb. mesafeyi yürümeye kalkarsanız zaten isteseniz de yürüyemezsiniz.
Yürüseniz de ertesi gün yatağa düşersiniz. İnatla yürürseniz de zarar verirsiniz kendinize muhtemelen.
Kronik bir rahatsızlığınız varsa, kalp-damar rahatsızlığınız varsa zaten doktora danışmadan spora başlamayın.
Herkese teşekkürler.