Merhaba,

Günün ücretsiz, özgün, r10.net'e özel veri paylaşımı ve 3. backtest konusuna hoş geldiniz. Devamı için teşekkür ve beğeni yeterli.

Öncekiler:
Kripto Paralarda Sadece Hacim Pumplarıyla (Whale Alerts) Alım Yaparsak Ne Olur?
Scalper'lar Neden 4 Saatlik Trendi Gözetmeli ve En İyi Trend Tespit Araçları
Sadece Emir Defterleriyle (Order Book), Order Flow ve Likidasyonlarla Trade Yaparsanız Ne Olur?

Bu backtestte 9 SMMA'yı (yuvarlatılmış ma) kullandım. 1 saatlik mumlarla 2 aylık veriyle backtest yaptım. Binance Futures'ta aktif ve 2 aylık verisi olan 390 kripto para teste dahil edildi. Böylece yaklaşık 81000 işlemi test ettim.

Strateji: 9 SMMA üstünde kapanışta longla, ortalama altında kapanışta long'dan çık. 9 SMMA altında kapanışta shortla, ortalama üstünde kapanışta shorttan çık.

Sonuç: 2 aylık süreçte tüm coinlerde short işlemlerde %5186, long işlemlerde %3213, toplamda %8400 kar.

Yorumum: Sonuçlar hem short hem long işlemlerde oldukça karlı görünüyor. Ancak trendi bulunmayan, yatay durumda çok kalmış, akümülasyon süreci uzun süren bazı coinlerde zararlı işlemlere neden oluyor. Her coin için tek başarılı ve genel geçer bir hareketli ortalamanın olmadığını biliyoruz. Değişen piyasa koşulları bugün karlı görünen bir coinde yarın karlılığın düşmesine neden olabilir. Yine de genel görüş olarak SMMA'nın başarılı bir hareketli ortalama olduğunu bu backtestle görmüş olduk.