Hocam yapay zeka yorumunu iletiyorum.

Apple M1 çipli bir cihazda EPSON L3250 yazıcıdan Wi-Fi üzerinden çıktı alamama sorununu çözmek için aşağıdaki adımları sırayla uygulayabilirsin:

🔧 1.
Yazıcıyı ve Mac’i Yeniden Başlat

• Hem yazıcını hem de Mac’ini kapatıp aç. Bu basit adım bazen bağlantı sorunlarını çözer.

📶 2.
Wi-Fi Bağlantısını Kontrol Et

• Yazıcı ekranından ya da mobil uygulamadan (Epson Smart Panel) yazıcının bağlı olduğu Wi-Fi ağına bak.
  • Yazıcının bağlı olduğu Wi-Fi ile Mac’inin bağlı olduğu Wi-Fi aynı ağda olmalı.

🧭 3.
Yazıcıyı Tekrar Ağa Bağla

1. Yazıcının Wi-Fi ayarlarını sıfırla:
    • Güç açıkken, Wi-Fi ve i (bilgi) butonlarına aynı anda basılı tut (yaklaşık 5 saniye).
    • Tüm ışıklar yanıp söndüğünde bırak.
  2. Epson Smart Panel (iPhone veya iPad’e kuruluysa) ile yazıcıyı tekrar Wi-Fi ağına bağla.

💻 4.
Mac’te Yazıcıyı Kaldır ve Tekrar Ekle

1. Sistem Ayarları > Yazıcılar ve Tarayıcılar kısmına gir.
  2. EPSON L3250 yazıcısını listeden seçip - tuşuyla kaldır.
  3. Ardından + butonuna tıklayıp tekrar ekle. Otomatik olarak görünmüyorsa:
    • IP ile eklemeyi deneyebilirsin:
      • Yazıcının IP adresini yazıcı menüsünden veya mobil uygulamadan öğren.
      • + > IP sekmesinden IP adresini girerek ekle.

🌐 5.
Epson Sürücü Güncellemesi

• Epson’un resmi sitesinden Mac için en güncel sürücüyü indir:
    • https://www.epson.com.tr
    • “L3250” modelini seç, ardından Mac işletim sistemini seçerek sürücüyü indir ve yükle.

📲 6.
Alternatif: AirPrint Kullan

• L3250 modeli AirPrint desteklidir, yani sürücü yüklemeden de çıktı alabilmelisin.
  • Yazıcıyı eklerken “AirPrint” olarak görünüyorsa onu seç.

🧪 Ekstra Denemeler:

• Yazıcıya kablosuz yerine USB ile bağlanarak test et.
  • iPhone veya iPad’den Epson iPrint uygulaması ile test et.
  • Modemi yeniden başlatmayı unutma. IP çakışmaları bazen yazıcıları görünmez yapar.

Eğer tüm bunlara rağmen sorun devam ederse, yazıcının Wi-Fi modülü arızalanmış olabilir veya MacOS güncellemesi sonrası bir uyumsuzluk yaşanıyor olabilir. Bu durumda geçici olarak USB ile kullanmayı ya da Epson teknik destekle iletişime geçmeyi düşünebilirsin.