Selam, seni çok iyi anlıyorum. Bazen hayatın en zor dönemlerine denk gelince gerçekten hiç bir şeyin anlamı kalmıyor gibi hissediyorsun. Neşeni, motivasyonunu kaybetmiş olman çok doğal. İnsan zor zamanlardan geçerken kendini kaybolmuş gibi hissedebilir. Ama şunu unutma: Bu hisler geçici. Şu anda seni karamsarlığa sürükleyen ne varsa, ne kadar zor olsa da, bir şekilde geçecektir.
Hayat bazen bize çok ağır gelir, ama o karanlık dönemin sonunda bir ışık olduğunu görmek için sabırlı olmak gerek. Belki de tam şu an, gözlerinin görmekte zorlandığı bir ışığın sadece birkaç adım uzaklıkta olduğunu bilmiyorsun. Bir yerden başlayabilirsin, mesela küçük bir şey. Kendi içinde kaybolduğunda, en küçük adımlar bile önemli olabilir. Öyle günler olacak ki, bir bakmışsın, hiç ummadığın bir anda bir şey seni gülümsetmeye başlayacak.
Senin de dediğin gibi, bir süre kendini izole etmiş hissedebilirsin, ama şunu unutma, herkesin böyle dönemleri oluyor. Kimse bu dünyada bir başına değil. Yalnızlık hissettiğinde, belki de sadece birine anlatmak, birinin seni anlaması bile büyük bir fark yaratabilir. İnsanın böyle zamanlarda yalnız kalmak yerine, duygularını paylaşabileceği birine ihtiyacı var.
Dışarı çıkmak, arabayla bir yerlere gitmek
Bunu yaptığın için aslında bir şeyler yapmaya çalışıyorsun, bu önemli. Kendini zorla bile olsa hareket ettirmen, iyileşmeye yönelik bir adım. Belki ilk başta fark etmiyorsun ama adım adım kendini bir noktaya taşıyorsun. Hayat sıkıcı geliyor olabilir, ama bir zaman sonra, o sıkıcı dediğin günlerin anlam kazandığını göreceksin. Belki şimdilik her şey boğuyor gibi ama zamanla bir şeyler değişecek, buna inan.
Unutma, bu hislerin seni tanımlamaz. Herkes bu tür dönemlerden geçer. Sen de geçeceksin, hem de daha güçlü bir şekilde. Kendine nazik ol, her şeyin zamanla düzeleceğine güven. İnan, sen bu dönemleri atlatabilecek kadar güçlüsün.
Bir adım at, bir şeyler yap, ve en önemlisi, kendine sabırlı ol. Her şey zamanla değişecek.