muarif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
talaşı da internette okudum işte, bit pire olurmuş zaten de hayvana bir şey yapmaz diyorlar. ama sularına haftada 1 elma sirkesi falan dökersem iyi olurmuş falan fıstık işte.

talaşı değişebiliriz, saman alacak yer bulamadım halen tedarik edecek birisini bulunca saman da olabilir. ama haftalık temizlemeyi düşünüyorum sürekli aynı şeyle durmasın altları.

-----
ya ne bileyim hocam, yok psikolojileri bozulur bilmem ne diyorlar.
ilk saldığım sıralar horozum duvara bakıyordu.

bende selamun aleyküm, aleykümselam tavuklar diyip az kapıdan konuşup insan sesi falan duysunlar diye dedim onu da işte.
15 yıldan fazla baktım hem köy tavuklarına hem pazar civcivlerine biraz bilgim var diyebilirim. Size tavsiyem öncelikle o dandik kasaları cöpe atın. Hafta sonu tahtadan raflı bi sistem yapın duvara montalı. Büyüklügü size kalmış. Samanları doldurun içine. Hayvan yerini severse hem yumurta da çok yapar. Hazır yemligi alın bugdayı da verin haftalık su ilac olayına cok girmenizi tavsiye etmem. Hayvanlar hasta değil ama ayda 1 defa yapabilirsiniz. Sadece sulugu güzelce temizleyip suyunu temiz verin yeterli. Hayvanların alışması için dışarı cıkartmanız da şart. Hayırlı olsun güle güle bakın.