Merhaba, yaklaşık 8 yıldır aynı işyerinde çalışmaktayım. İşyerinde güvenlik kameralarının bulunduğunu biliyorum ve bu kameralar görüntü kaydı alıyor. Ancak ses kaydı alındığına dair herhangi bir bilgilendirme veya yazılı onayımız olmadı.
Geçtiğimiz kurban bayramı arifesinden bir gün önce, işyerinde üç arkadaş sohbet ettik. Konuşmalar arasında, ben Depocuyum, çok şükür bugün de ameleliğimizi yaptık. şeklinde bir ifade kullandım. İş çıkışından sonra, işverenin eşi olan müdürümüz, içinde benim de bulunduğum dört kişilik bir WhatsApp grubuna bu konuşmayla ilgili uzun bir mesaj yazdı.
Mesajda bu cümleme özellikle değinilmişti ve kamera kaydından bahsedilmişti. Ancak ses kaydı dinlendiği izlenimi veren ifadeler kullanmasına rağmen, mesajda sonradan ses kaydının dinlenmediğini belirtti, hatta tam olarak bilmiyorum gibi çelişkili ifadelerle geri adım attı.
Benim öğrenmek istediğim; işyerinde sesli kamera kaydı yapılması ve/veya bu şekilde çalışanların konuşmalarının dinlenmesi yasal mıdır? Açıkça ses kaydı alınmadığı beyan edilse bile, konuşmaların içeriğine bu kadar net şekilde vakıf olunması halinde ne gibi yasal haklarım bulunmaktadır? Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?
(Konuşma sırasında şirkette değillerdi)