Verdiğim kaynaklar bitirme tezi değil. Chicago Üniversitesi'nin ve Penn Müzesi'nin dünya çapındaki yayınları. Yanlışları varsa birlikte düzeltelim. Böyle şeyler yoktur diyelim. Sonuçta tablet orada, çeviri orada. Ben de 4 yıllık iki üni bitirdiğim için akademik dille biraz yazabiliyorum. Böyle bir iddiamız varsa itiraz yazabiliriz. Vize ve yolculuk masrafları halledilirse itirazımızı elden verebiliriz. Tabletler veya çeviriler yanlış deriz. Bunun dışındaki konular kişisel yorumlarımız.
Bir düzeltme daha yapayım dönüş, mevsimler, günler, yörünge, dünyanın şekli şemali... konularını ilk kez Galileo ve Kopernik bulmadı. Bu konular İslam'dan önce de biliniyordu. İki bilim adamı konuyu kiliseye rağmen modern bilim literatürüne kattı.
Bu konu benim açımdan açık ve belgeli. Bu yüzden kaynaklı ve açık bir bilgiye gelecek itirazları direkt üniversite ve müzeye yapmak gerekiyor. Bunları ben uydurmadım. Sadece olanı gösterdim. Konuyu inanç yorumuna götürmek tadımızı kaçırır ve forum kurallarını ihlale götürür.
Selamün Aleyküm. Konu sahibi olarak size bilgi vermek istedim tartışmanızı okudum hocamız bazı yerler de şunu diyor yani Kura'n söylediği daha bilimin bulmadığı neler olabilir bilim belki 100 sene sonra bulacak doğrulayacak demek istiyor yorumunuz için teşekkür ederiz.