AYJANS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, iyi günler dilerim.

Konu içeriğinizi baştan sona inceledim; göze çarpan bir hata bulunmamakla birlikte, içeriğinizde bazı eksik noktalar mevcut.

Bilgilendirme amacıyla belirtmek isterim:
İade işlemi gerçekleştirilip mağduriyet giderildikten sonra, negatif ticaret puanı (trade) sistem silinmektedir. Herhangi bir mağduriyet giderilmeden, iade olmadan asla silinmemektedir.
Ancak bu işlem yapılmasa ve negatif puan kalmaya devam etse, ilgili kullanıcı mağduriyeti gidermek adına herhangi bir adım atar mıydı?
Bu sistemin temel amacı; oluşabilecek mağduriyetleri önlemek ve mevcut mağduriyetleri en kısa sürede telafi etmektir.

Aksi durumda, ne mağduriyetler çözüme kavuşur ne de ticari güven ortamı sağlanabilir.
Kişinin mağduriyeti gidermesindeki temel hedefi negatif puanı sildirmek degil, üyeliğinin aktif kalmasını sağlamak olmalı. R10 üyeliğinin varlığı buna değer(li olmalı).
Mağduriyeti giderirse negatif puan silinmez, üyelik aktif kalır.
Mağduriyeti gidermemekte ısrar ederse, hem negatif puan kalır hem de üyeliği askıya alınır.

Freelancer sitelerindeki en büyük 2 avantajdan biri bu, negatif puanları ve ticaret geçmişini görebiliyoruz. Diğeri de havuz sistemi. Havuz sistemi sayesinde hem işveren hem de işi alan kendini güvende hisseder. Bu iki eksiklikten dolayı r10 gerçek potansiyelinin çok altında kalıyor diye düşünüyorum.