Forum üzerinden bir arkadaş ile 30 adet web sitesi görseli için anlaşma sağladık. Ücretin tamamı tarafımıza peşin olarak gönderildi. Biz de 4 gün içerisinde, istenilen boyut, format ve uyumda görselleri hazırlayıp RAR dosyası olarak teslim ettik.

Ancak teslimat sonrasında, karşı taraf tüm görsellerin boyutlarını, üzerindeki yazıları ve formatı yanlış ilettiklerini belirtti. Bu nedenle tüm çalışmaları revize etmek zorunda kaldık. Revizeli (ücretsiz) şekilde yeniden teslim ettiğimizde, çalışmalarımızın çok iyi olduğunu ve artık bizimle çalışmak istediklerini ifade ettiler.

Sizlerin de bildiği gibi "revize hakkı" diye bir kavram vardır. Bu konuyu en başta kendileriyle açıkça konuşmuştuk. Buna rağmen tüm revizeleri ücretsiz olarak gerçekleştirdik. Hatta kendileri, revize yapılmadan önce şu şekilde yazmıştı:

“Bu son. Vallahi bir daha revize olursa ücret ileteceğiz.”

Ancak aradan sadece 2 gün geçtikten sonra, bu defa 3 farklı görsel için yeniden revize talebinde bulundular. Biz de doğal olarak bu revize için ek ücret talep ettik. Tarafımdan hiçbir şekilde küfür, hakaret, argo ya da karşı tarafı provoke edecek bir söylem veya davranışta bulunulmamış olmasına rağmen, buna karşılık olarak şu tarz ifadelerle karşılaştım:

“Çok bir şey istemedik.”

“Seni foruma şikayet edeceğim.”

“İşimizi teslim etmedin.”

''Mersis üzerinden evini bulacağım ve evine kurye, polis, itfaiye ve çevremden adam göndereceğim..''

Üstelik daha önce projeyi birlikte yürüttükleri bir arkadaşları ile grup açmışlardı. Bu kişi de görselleri çok beğendiğini söylemişti ve ticaretimizi bu şekilde sonlandırmıştık. Ancak Telegram'a girdiğimde ne grup kaldı ne de anlaştığım kişi; tüm mesajlarını silmişti.

Bunun üzerine Telegram desteğe e-posta gönderdim ve form doldurarak, en azından tasarımları teslim ettiğim ve “tamamdır, çok iyi” gibi ifadelerin geçtiği mesajları yeniden talep ettim.

Ayrıca 30 adet görselin tamamını kendi sitelerinde kullandılar. Sürekli bana ekran görüntüleri atıp, "Hocam site senin şaheserin oldu" diyorlardı.

Bu durumda ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? Silinen mesajlara yeniden ulaşmak mümkün müdür?

Görüşünüz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.