Ben eskiden tam Atatürk düşmanıydım.
Sebeplerim şunlardı.
Alimleri Astı.
Hilafeti Kaldırdı.
Dilimizi Değiştirdi.
Şapka Kanunundan İnsanları Astı.
Ecnebi kafir yönetim sistemini Turkiyeye getirdi.
Son 3 yıldır İslamı araştırınca şoke edici şeyler gördüm. Öncesinde İslami camia tarafından olayları görünce görmezden gelirdim. Ensar Vakfı olayı gibi.
Son 3 yılda araştırmalarımın sonucu dinin içinin tamamının boş olduğunu gördüm ve İslamdan uzaklaştım.
Bu olunca Atatürk nefretim tamamiyle bitti.
Bende bu konuda size şunu söyleyeyim.
Diyelimki Atatürk diye biri çıkmadı. Ve halk olarak savaşı kazandık diyelim. Bu zaten imkansıza yakın da işin o boyutunu başka konuda tartışırız.
Diyelim ki 1. Dünya Savaşını Kazandık. Ve Mevcut İslami sistem ile yola devam edildi.
Şuan sizce Turkiye ne durumda olurdu. Daha mı ileride olurduk. Afganistan standartlarında yada ondan daha kötü bir durumda mı olurduk.
Yıllarca ben Şeyh Sait İskilipli Atıf Hocayıı savundum. Bana Şeyh Said İslam mücahidi demişlerdi.
Diyelim ki Şeyh Said 2025 de mücadeleyi kazandı. Atatürk ve Silah arkadaşları bu sefer idam edildi.
Bu durumda diğer bir soru da şu;
Şeyh Sait ülke yönetiminden nekadar anlıyordı.
Tamam İslam için kıyam yaptınız. Ama direnişi kazansaydınız. Ülkenin söz hakkı Şeyh Said ve arkadaşlarında olsaydı.
Nasıl ülkeyi yöneteceklerdi.
Şeyh Said'i savunanlar hep İslami davasından dolayı savunuyorlar.
Ama asla düşünmüyorlar. Onlar savaşı kazansaydı nasıl Turkiyeyi yönetecekti. Ve ülke şuan 2025te ne durumda olurdu.
Sorularımın cevapları bilenler yazabilir. Teşekkürler.
Selam olsun,
Bilirkişi olarak yazayım.
Şaka elbette bilirkişi değilim lakin birkaç şey yazabilirim.
Eğer Atatürk olmasa ve Şeyhlerin hükümdarlığında savaşı kazansak ne olurdu?
Bu soruya cevap verebilmek için Türk tarihini iyi bilmek gerekiyor.
Türkler, her dine girmiştir.
Hristiyan Türkler vardır, Yahudi Türkler vardır, Budist Türkler vardır, Müslüman Türkler vardır, Şaman Türkler vardır vs. vs.
Türkler her dine girmiştir ama hiçbir dinin yobazı olmamıştır.
Bu bahsettiğim toplumsal düzeyde.
Her dine giren Türk toplumunda girdiği dinin yobazı/alimi çıkmıştır ama genel olarak toplum girdiği dinin yobazı olmamıştır.
Mesela ülkemizdeki Türkiye Türkleri İslam dinini kabul etmektedir ama içkisini içer, ramazanda oturur yer içer, namazını kılar kılmaz vs. vs.
Yani Atatürk'ün dediği gibi vakti gelen fikirler ertelenemez. Atatürk bu sözü Victor Hugodan almıştır o nedenle konuda ondan bahsetmiştim.
Türkler, Arap değildir.
Bir dönem Süleyman Demirelci olur, bir dönem ılımlı islamcı olur, bir dönem cemaatler tarikatlardan olur, bir dönem siyasi islamcı olur, bir dönem cumhuriyetçi olur, bir dönem şu bu...
Yani savaşı kimin kazanacağına zaten Türk milleti karar vermiştir.
Bahsedilen şeyhlerin arasından yürümemiş, Atatürk'ün arkasından yürümüştür.
Liderleri, kahramanları toplum belirler.
O dönemki Türk milleti Atatürk'ün arkasında durmuştur o nedenle Atatürk başarıyla süreci tamamlamıştır.
Türk Milleti şeyhleri güzeller, sever, sayar ama arkasında duracağı kişiyi seçerken din etkisi altında karar vermez.
Tarihimizde bu ve benzeri örnekler sadece Atatürk ile sınırlı değildi.
Atatürk büyük bir liderdir ama arkasında toplum olmadıkça büyük liderlik sonuç getirmezdi.
Türk tarihini araştırdıkça bir şeyh peşinden gitme ihtimali olmadığı ortaya çıkar.
Yani ihtimal dışı.