Bahsettiğiniz durum yeni olan bir şey değil, eskiden de vardı şimdi de var, ve olmaya da devam edecek.
Bir teoriye göre dünyadaki tüm bireylere gelir eşit olarak dağıtılsa, bir süre sonra yine aynı duruma geri gelir deniliyor. Milli piyango zenginleri gibi bir örnekle bitireyim.

Aslında kartopu etkisi oldu. Eskiden bu kadar lüks harcama yoktu, harcama imkanı yoktu. Ve bunları gösterme ihtiyacı da. İnternet algımızı bozdu, sermaye sahipleri bunu fırsat görüp ihtiyacımız olmayan şeyleri bizlere ihtiyaç gibi gösterdi. Çocukken misketle mutlu okurken 3kuruşa, şimdi neredeyse beşikteki bebe tablet isteyecek.
tüketim o kadar hızlandı ki, bu ürünlere de yansıdı. Çok hızlı eskiyen ve yenisinin alınmasını tetikleyen ürünler. E herşey hızlı olup biterse, bir de üzerine üretim olmazsa, tüm herşey tüketime dayalı,ne olacak ? Zaten en büyük gelir kalemi de vergi, hükümet te bu fırsatı lehine kullanacak.

Algımızı bozdular, ihtiyaçlar ve alışkanlıklar değişti sonuç bu hale geldik zamanla. Tüm bu saçmalıklara topluca bir son vermezsek ki ipin ucu kaçmışa benziyor, dibe vurmadan yükselmesi korkuyorum zor olacak.