bu işler öyle olmuyor. sıkıldım ortak olayım sıkıldım ortaklıktan çıkayım çocuk oyuncağı değil yani.
ortaklıktan ayrılmak isteyen taraf bazı kar ve zararları göze almak durumunda. örnek kar eden bir şirketse ortaklardan biri hisselerini devir dğieri satın almak istiyorsa ortada buluşulur buluşulamazsa başkasına satar veya devir edebilir.
zarar eden bir şirketse ve durum git gide kötüye gidiyor ise, ben ortaklıktan çıkayımda zarar etmeyim durumu olucaksa yani bir tarafın karına diğer tarafın zararına bir işlemse ortaklık an itibari ile bozulur iki tarafında zararı eşit olacak şekilde pay edilir kar veya zarar.
örnek ortaklardan biri ofis mobilyalar ve teknik ekipmanlar almıştır yani çalışma ortamını hazır etmiştir ortaklardan diğeride tecrübe bilgi ve becerilerini koymuştur ama işler olmamıştır. yatırım yapan ortakta inancını kaybetmiştir. tecrübeli olan taraf sözünü yerine getirememiş şirkete yeteri kadar kazanç sağlayamamıştır. bu durumda adamın mobilyasına ve ekipmanlarına çökmenin bir durumu yok çünkü diğer taraf sorumluluklarını yerine getirmiş işi batıran taraf bilir kişi olmuştur.