Bu tür sorunlar Beko 300TR gibi yazar kasa-pos cihazlarında sık yaşanabiliyor, özellikle e-Fatura entegrasyonu ve tahsilat işlemleri sırasında belge numarası, vergi numarası gibi alanlar sistemin beklediği formatlarla uyuşmadığında hata verir.

Durumunuzu adım adım değerlendirip çözüm önerileri sunayım:

🔧
Sorunun Özeti:

• E-fatura kestiğiniz (muhtemelen 17 haneli belge numarasıyla) bir işlem var.
  • Beko 300TR cihazı üzerinden tahsilat yapmak istiyorsunuz.
  • “Cari Tahsilat Bilgi Fişi” seçeneğini kullanıyorsunuz.
  • Ancak belge numarası kısmı 12 karakterle sınırlı ve bu nedenle hata veriyor.

Çözüm Adımları:

1.
Belge No Alanına Ne Yazmalısınız?

E-fatura numarası genellikle 17 hanelidir ama cihaz belge no kısmında sadece 12 karakter kabul ediyor. Buraya genellikle:
  • Faturanın seri-sıra numarasının son 12 karakterini,
  • Veya sadece sıra numarasını yazmanız gerekebilir.

Örnek:
E-fatura No: EARS20250001234567
Belge No kısmına: 0001234567 veya 202500012345 gibi bir kısaltma denenebilir.

2.
Cari Tahsilat Bilgi Fişi Doğru Seçim mi?

Evet, genellikle “Cari Tahsilat Bilgi Fişi” tahsilatları belgelemek için doğru seçenektir. Ancak bazı cihazlarda:
  • Önce müşteri cari kartı oluşturmanız gerekebilir,
  • Ya da tahsilatla eşleşen bir fatura sistemde tanımlı olmalı.

3.
Farklı Belge Türü Deneyin (Varsa):

Cihazınızda “Serbest Tahsilat” gibi bir fiş türü varsa, o belgeyi seçip belge no girmeden sadece açıklama ve tutar yazarak işlem yapmayı deneyin.

4.
Cihazın Yazılım Güncellemelerini Kontrol Edin:

Beko 300TR bazen belge formatlarını destekleyemeyebiliyor. Yazılım güncel değilse bu tarz hatalar yaşanır.

➤ Çözüm: Beko teknik servisi veya cihazı size temin eden bayi ile iletişime geçip son yazılım sürümünü yüklemelerini isteyin.

5.
Alternatif Olarak Manuel Tahsilat Belgesi Kullanın:

Eğer cihaz izin vermezse, geçici olarak:
  • Tahsilatı elden alın,
  • Kendi matbu tahsilat fişinizi ya da muhasebe sisteminizde manuel belge oluşturun,
  • Cihaza işlemi sonradan yansıtın.

📞
Son Çare: Beko Teknik Destek

Cihazın menüsü ve versiyonu özel durumlar barındırabilir. Bu nedenle, çözüm olmazsa:
  • Beko 300TR destek hattı: 0850 250 09 09
  • Ya da bağlı olduğunuz servis veya entegratör firmadan destek almanız gerekebilir.

İstersen, hatanın ekran görüntüsünü paylaşırsan ya da hangi alanlara ne yazdığını detaylandırırsan daha net adım adım yardımcı olabilirim.