Merhaba R10 Yönetimi ve Topluluk Üyeleri,
Firmanın yaptığı son açıklamaya karşı cevap hakkımı kullanmak isterim:

1. Lisansın Çalışmaması

Firmanın iddia ettiği gibi “IP doğrulama” ve “curl icanhazip.com çıktısı” gibi teknik adımlar tarafımdan eksiksiz şekilde gerçekleştirilmiş ve iletilmiştir. SSH erişimi ise güvenlik gerekçesiyle tarafımdan sağlanamamıştır, bunun yerine Anydesk üzerinden uzaktan masaüstü erişimi teklif edilmiştir.
Bu teklif, pek çok hosting firması tarafından destek yöntemlerinden biri olarak kullanılırken, burada güvenlik bahanesiyle reddedilmiştir. “Sadece SSH ile destek verilir” dayatması, teknik destek eksikliğinin sorumluluğunu kullanıcıya yüklemekten öteye gitmemektedir.

2. Tehdit İddiası ve Kara Liste

Firmanın tekrar tekrar “tehdit” ifadesini kullanması, bir tüketicinin yasal hakkını kullanacağına dair bilgilendirmesini çarpıtmaktan ibarettir. “Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuracağım” demek, hukuki süreç başlatma hakkıdır. Bu ifadenin birkaç kez tekrar edilmesi, firmanın sunduğu çözüm yetersizliğinin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır.
Bu söylemi tehdit olarak yorumlayarak kara listeye almak, tüketiciye uygulanan baskıcı bir tutumdur. Gerçek bir tehdit varsa, bunun net ifadelerle ve bağlamıyla birlikte paylaşılması gerekir. Aksi takdirde bu tür ağır ithamlar gerçeği yansıtmamaktadır.

3. İade Konusu

Firma, aktifleşmeyen lisansı “bakiye” olarak iade ettiğini belirtmektedir. Ancak bu bakiye, kullanılamayan bir kredi olarak sistemde tutulmaktadır. Aktifleşmiş fakat hiç çalışmamış lisansla ilgili “anlık ifa edildiği” gerekçesiyle iade yapılmaması, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nin istismar edilmesidir. Hizmetten hiç yararlanamayan bir tüketicinin mağduriyetini yasal metinlerle örtmeye çalışmak, iyi niyetli ticaret anlayışıyla bağdaşmamaktadır.

4. İtibar Konusu ve Firma İddiaları

Benim tarafımdan kullanılan "iftira", "çarpıtma", "manipülasyon" gibi ifadeler, yaşadığım gerçek mağduriyete dayanmaktadır. Bunlar kamuoyunu yanıltmaya değil, yaşanılan süreci doğru şekilde aktarmaya yöneliktir. Firma, müşteri memnuniyeti yerine, itibarı önceliklendiren ve hatayı tüketiciye yükleyen bir pozisyon benimsemektedir.

5. Taleplerim Yeniden:

• Kara listeye alınma gerekçemin sistemsel ve yazılı olarak açık şekilde belgelenmesini,
  • Kara listeden çıkarılmamı talep ediyorum. Bu durumun, başka firmalarla olan iş ilişkilerimde olumsuz bir referans olarak kullanılmasını istemiyorum.
  • Kullanılamayan, çalışmayan ve hizmet alınamayan lisans ücretlerinin tarafıma iade edilmesini,
  • “Tehdit” iddiasının ekran görüntüleriyle ve açık bağlamıyla birlikte ispat edilmesini; aksi halde bu itham nedeniyle tarafıma karşı bir resmi özür yayınlanmasını istiyorum.
Sonuç olarak:
Firmanın "karşılıklı konuşma olmaması adına son mesajımızdır" ifadesiyle tek taraflı açıklamayı kapatma girişimini kabul etmiyor, R10 yönetiminin ve topluluğun objektif değerlendirmesine güveniyorum.
Saygılarımla,
Ufuk Kuşkaya