Merhaba R10 Yetkilileri ve Topluluk Üyeleri,
Gyro Bilişim Teknolojileri tarafından yapılan açıklamaya yanıt verme ihtiyacı doğmuştur.
  1. Lisansın Teslimi ve Çalışmaması: 11.03.2025 tarihinde satın aldığım lisans teknik yönergeleri birebir uygulamama rağmen çalışmamıştır. Tüm IP ayarları ve kontrolleri yapılmış, buna rağmen teknik destek yalnızca SSH erişimi ile mümkün olacağı belirtilmiştir. SSH erişimi güvenlik gerekçesiyle sunulamayacağı belirtilmiş, buna karşılık Anydesk ile erişim teklif edilmiş fakat kabul edilmemiştir. Bu nedenle hizmetten hiç faydalanılamamıştır.
  2. İade Talebi ve Tehdit İddiası: Tarafıma çalışmayan hizmetin iadesi için başvuru yapmam doğal tüketici hakkımdır. Bunun "tehdit" olarak yorumlanması, hukuki bir hakkın çarpıtılmasıdır. "Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuracağım" cümlem, yasal başvuru niyeti taşıyan bilgilendirici bir ifadedir. Bunu tekrar ettiğim için "baskı oluşturmak" ile suçlanmam, tüketiciye uygulanan haksız bir manipülasyondur.
  3. Kara Listeye Alınma Süreci: Tarafıma, açık bir gerekçe sunulmadan kara liste uygulaması yapılmış, firmaya bir daha hizmet alma hakkım kısıtlanmıştır. Bu kararın arkasında hangi işlem veya eylemin olduğu açıklanmamış, yalnızca "tehdit etti" ifadesi kullanılmıştır. Ancak bu iddia ne yazılı olarak ne de somut bir delille ispatlanmıştır.
  4. Firma Açıklamasına Dair Düzeltme: Firma, kamuya açık açıklamasında "baskıcı dil", "güven zedeleyici tutum", "tehdit" gibi kavramlar kullanarak kişisel itibarımı zedelemektedir. Bunlar, iftiraya varan nitelendirmelerdir ve herhangi bir yazılı kanıtla desteklenmemiştir. Böyle ciddi ithamların yapılabilmesi için kanıt zorunludur.
  5. Taleplerim:
  • Kara listeye alınma işleminin gerekçesinin açıkça belirtilmesini ve yazılı sistem kayıtlarıyla tarafıma sunulmasını talep ediyorum.
  • Kullanmadığım ve teknik olarak çalışmayan lisansa ait ücretin iadesini talep ediyorum.
  • R10 üzerinden kamuya açık şekilde "tehdit" gibi ağır bir ithamla itham edilmem nedeniyle, bu iddianın ispatını ya da aksi halde resmi bir özrü talep ediyorum.
Saygılarımla,
Ufuk Kuşkaya