* Şikayetçi olduğum üye: @SunucumWEB;
* Şikayetçi olma nedenim: SunucumWEB VDS Hizmetinde Veri Kaybı - İade Sürecinde Gecikme
* İlgili konu URL: https://www.r10.net/sunucu-barindirm...post1088001021 * Açıklama ve kanıtlarım:
Merhabalar,
SunucumWeb.com'dan 05.03.2025'te VDS aldım. Üzerine Plesk, MongoDB kurup, mail yapılandırması yaparak müşteri sitelerimi barındırdım. Tüm ayarları büyük bir emek ile kendim yaptım, sistem stabil çalışıyordu.
Hizmet sürem 19.06.2025'e kadardı. Ancak 26.04.2025'te sunucuya erişimim uyarı yapılmadan kesildi. Firmaya ulaştığımda RAID arızası olduğunu, yedekleri kurtarmaya çalıştıklarını söylediler.
Süreçte net bilgi veya planlama yapılmadı, hep ben sormak zorunda kaldım.
28.04.2025'te verilerin kurtarılamadığını, istersem yeni sunucu verebileceklerini bildirdiler. Kabul ettim, ancak kara listedeki IP'li bir sunucu önerildi.
Kurumsal mail hizmeti verdiğim için bu IP'yi kabul etmedim, temiz IP talep ettim.
Bu da karşılanmadı. Sonuçta ya önerilen sunucuyu kabul etmem ya da iade almam gerektiği söylendi.
Ben de iyi niyetle, kullandığım süre düşülerek kalan tutarın iadesini talep ettim. Ama halen herhangi bir ödeme yapılmış değil. Ücret iadesi talep ediyorum.
Tüm bu süreç boyunca özellikle şunu vurgulamak isterim:
- Evet, bu bir teknik arızadır. RAID çökebilir. Böyle şeyler olabilir.
- Ben bu durumu anlayışla karşıladım ve çözüm için sabırla bekldim.
- Ancak bu sürede firmadan hiçbir zaman proaktif bilgilendirme yapılmadı.
- Sorumluluğu tamamen üzerinden atmaya çalışan bir yaklaşım sergilendi.
- Kendi taleplerimi iletmediğim sürece, çözüm adına hiçbir adım atılmadı.
- Üstelik tarafıma sunulan ücret iadesi hesabında bile hatalar yapıldı.
Firmanın hizmet sözleşmesinde; Müşterilerine dayattığı yedeklerden sorumlu değiliz maddesi ise, hukuk nezdinde ağır ihmal içeren durumlarda geçerliliğini yitirir. Bu konuda ayrıca yasal yollara başvurma hakkımı da saklı tutuyorum.
Saygılarımla.