orhansengun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Az önce yönetim kararları paylaşıldı. 😀

Çizgi dışına park edenlere 700 küsür lira, sofra bezi silkelemek bir miktar ceza vs aksam makine çalıştırmak hepsinin yanında ihtar ve maddi yaptırımları yazıyor.

Ben, kurallara uyan biri olarak bunu sevdim fakat hukuki dayanağının olmadığının da farkındayım… Yanılıyor muyum?
Yazsa da hukuken bir geçerliliği olmaz, ödemek zorunda değilsiniz, mahkemeye başvurmaları gerekir. Ancak yazdıkları cezalar uyarı yerine sayıp örneğin otopark girişinizi iptal edebilirler (tabi toplantı kararı olmalı bu tarz yaptırımlar için)

imrozhaber adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Site yönetimi toplantılar ile kararlar alır. Bizim geçen günlerde aldığımız bir dairenin bina yönetimi ise şöyle kararlar almış;
Dairenin camına satılık, kiralık asmak yasak
Kapının önünde ayakkabı bırakmak yasak..
Gibi gibi kurallar, aslında bunlar kötü bir kurallar değil, herkesin normal yaşamında uyması gereken kurallardır.
Her site yönetimi ayrı ayrı kurallar alabilir. Bu alınan kurallar site maliklerinin onayıyla alınır. O karar alınmışsa demek ki herkesin onayı vardır demektir
Daire içinde camlarınıza yasadışı olmadığı sürece herşeyi asabilirsiniz, kiralık asılmayacak diye karar alamazlar, hukuken geçerliliği yoktur. Ev sahibi mülkünü satmak istiyorsa evin dış cephesine ya da camına satılık - kiralık ilanı asabilir. Ancak daire camlarına asılması, eğer varsa kiracının rızasına bağlıdır.

Ayrıca ortak geçiş alanı olan kapı önüne ayakkabı ve ayakkabılık, bisiklet, spor aleti gibi eşyalar koymak ve geçişi engellemek Yargıtay içtihatlarınca zaten yasaktır, ekstra karar almalarına gerek yoktu.