uA_emrezyt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuda ben de sizin gibi düşünüyordum, arsa için çok araştırdım ama kredi ihtimali yok arsada, bir de arsa yatırımından anlamak gerekiyor

Şu an görüştüğüm evin 17 bin TL kirası var, 2.3 milyonluk ev için 17 bin kira bana cazip geldi ilk etapta

Fakat krediyi maksimumdan kullanmak istiyorum tek sıkıntısı o, 600 bin TL kredi çıkarsa ne kadar mantıklı bunu öğrenmek istiyorum. 800-900 bin tl bandında kredi çıksa hiç düşünmeyip alırdım

Evin tapu değerine mi yoksa direkt eksper değerine mi bakılır aslında öğrenmek istediğim şey bu. Biraz araştırma yaptığımda tapu ve eksper hangisi düşükse banka onu baz alıyormuş kredi vermek için (Eğer ev 5 seneyi doldurmamışsa). Bu ne kadar doğru onu bilmiyorum ama
Merhaba, yıllık kira artışını %50 den hesaplıyoruz, normalde en düşük tüfe %53. ve bu enflasyon min 5 sene devam edecek. Dolayısıyla tüfe de aynı şekilde 5 sene %50 küsürlerde gidecektir.

1.yılda geliriniz: 200bin.(aylık kira 17bin)
2. yılda: 300bin
3. yılda: 450bin
4. yılda: 675bin
5. yılda: 1.011bin

toplam= 2.636 bin.
Yani bugun 17bine kirada oturan 5 sene boyunca toplam 2.6milyon TL kira ödemesi yapacaktır. Yani sizin satın aldıgınız ev 5 senede kendini amorti ediyor. enflasyon dahada yükselirse(ki yükselmesi muhtemel), bu süre 3-4 seneyede düşebilir. Evi almanız mantıklımı. Matematiğe göre Kesinlikle evet.