O kadar nakitiniz varsa gidin yurtdışından bi yerden alın. Ne işiniz var burda 1/5i olan eve o parayı vermeye?
Şu aşamalarda o paralara ev almak yerine paranızı en kötü faize yatırın. 20 sene sonrada 1 sene sonrada her şekilde kar edersiniz. Ama naçizane tavsiyem gidin yurtdışından alın evinizi. Burdakilerde 500binlik eve 5milyon isteyip boş boş beklesin. 1/10 kâr etsin.
Hiç gerek yok.
Değerinden fazla vermeyin.
20 senelik kiranızı oraya peşin vereceksiniz. 20 sene sonr nerde olacaksınız biliyomusunuz? Hayır.
Hiç gerek yok. Şuan 5m istenen evi 1m ye almıyorsanız alım yapmak matematik bilmemektir.
O evi aldığınızda kendini amorte edene kadar aldığınız kira yeniden yapıldığında vereceğiniz para vs... Evi boşa aldığınızı 20-30 sene sonra çok net anlarsınız.
Hani derlerya hep;
Şimdiki aklım 20 sene önce olsa vs... Tamda bu işte.
Gidin boş tarla alın. Arsa alın. Ev almayın. Aldığınız arsayla 20 sene sonra 5 eviniz olur. Ama o para size 20 senede 5 ev parası kazandırmaz.
Bu konuda ben de sizin gibi düşünüyordum, arsa için çok araştırdım ama kredi ihtimali yok arsada, bir de arsa yatırımından anlamak gerekiyor
Şu an görüştüğüm evin 17 bin TL kirası var, 2.3 milyonluk ev için 17 bin kira bana cazip geldi ilk etapta
Fakat krediyi maksimumdan kullanmak istiyorum tek sıkıntısı o, 600 bin TL kredi çıkarsa ne kadar mantıklı bunu öğrenmek istiyorum. 800-900 bin tl bandında kredi çıksa hiç düşünmeyip alırdım
Evin tapu değerine mi yoksa direkt eksper değerine mi bakılır aslında öğrenmek istediğim şey bu. Biraz araştırma yaptığımda tapu ve eksper hangisi düşükse banka onu baz alıyormuş kredi vermek için (Eğer ev 5 seneyi doldurmamışsa). Bu ne kadar doğru onu bilmiyorum ama