saytuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yasal sanırım.

Bu ülke de hizmeti veren o hizmetin devamını sağlamak zorunda da olsa , Aski kapının önüne boru getirmek için para alır .
Taşınırsın internet nakit ücreti alır.
ELektrik saati eskir , firma bunu sana vermez .Kiralar yada faturana yansıtıp satar . Benim aklıma ne kadar mantıksız da gelse yasal sanırım.
Tavsiyem Cimer e bir yazı yaz .Bende yazdım Herkes yazarsa gündeme öyle gelir.
TÜBİS'e şikayet dilekçesi yazdım belki iade ederler.
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI'NA
Konu: Haksız tahsil edilen nakil hizmeti ücretinin iadesi talebidir.
28.03.2025 tarihinde TurkNet İletişim Hizmetleri A.Ş.'den almış olduğum internet hizmetini, aynı ilçe sınırları içerisinde farklı bir adrese nakil ettirmek üzere başvuruda bulundum. Ancak yeni taşındığım adreste fiber altyapı bulunmadığı gerekçesiyle, nakil işleminin gerçekleştirilebilmesi için tarafıma bir elektrikçiyle iletişime geçmem gerektiği bildirildi ve bir elektrikçi yönlendirildi.
TurkNet'in yönlendirdiği elektrikçi aracılığıyla fiber kablo çekimi yapıldı ve bu işlem için 600,00 TL tutarında işçilik ücreti tarafımdan ödenmiştir. Hizmet sağlayıcının altyapı eksikliği nedeniyle kendi sorumluluğunda olan bu işlemi bana yüklemesi, açıkça hizmet kusurudur.
Buna rağmen, ilgili hizmetin yeterince yerine getirilmemiş olmasına karşın tarafıma gönderilen faturada 600,00 TL ücret eksiksiz şekilde yansıtılmıştır. Bu durum, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 6. ve 8. maddeleri kapsamında ayıplı hizmet niteliği taşımakta olup, bedel iadesini talep etme hakkım bulunmaktadır.
Bu nedenle, tarafımdan haksız yere tahsil edilen 600,00 TL'nin aşağıda bilgileri yer alan banka hesabıma iadesini arz ve talep ederim.
Banka Bilgilerim:
IBAN:.............................
Hesap Sahibi: [Adınızı buraya yazınız]