Arkadaşlar yurt dışında yaşıyorum ve oldukça fazla boş zamanım oluyor bu boş zamanlarımda gittiğimiz gezdiğimiz yerlerin fotoğraf ve videolarını çekmek istiyorum aynı zamanda mekanlara google vb gibi roumlar yaparak hesaplarımı kasmak gibi bir düşüncem var.
şimdi konu şu ki almak istediğim telefon güzel video ve resim çeksin. bir kaç model arasında gidip geliyorum. konu hakkında bilgili olanlar yorumlarını yaparsa sevinirim.
poco x7 pro fiyat performans olarak inanılmaz ucuz bir telefon antutu puanları filan çok yüksek. mağazalarda çektiğim resim videoları başarılı buldum 2 lensi var ama diğer telefonlardan eksiğini hissettirmiyor.
Xiaomi 14T pro poco ile arasında ki tek farkı işlemcisi biraz daha iyi 3 lensi var aynı zamanda esim ve kablosuz şarj özelliği var.
Google Pixel 9 pro xl bir extrası yok xiaomi 14t pro gibi fakat kamera performansı daha iyi diyorlar ben fotoğraflarda hiç bir fark göremedim. hatta video moduna geçildiğinde direk kayıt tuşuna basıldığında 4k videolarda sağa sola çevirirken titreme oluyor videoda video moduna geçince biraz bekledikten sonra kayıt yapmaya başlamak lazım böylede bir sorun gördüm telefonda.
IPhone 16 pro veya pro max arkadaşlar kesinlikle bu paralar edermi bilemedim kamerası fotoğraf için android kadar başarılı değil. belki ücretli prof fotoğraf yazılımlarıyla iyi işler çıkartır ama default olarak poco x 7 pro bile belki daha iyi fotoğraf çekiyor.
genel değerlendirme;
içimden dünya paralar vermeye gerek yok poco x7 pro gayet başarılı hızlı ve şarj süresi çok iyi bir telefon gibi geliyor. ama esim vs gibi konular olunca biraz kararsız kalıyorum. sizlerin değerlendirmelerini merak ediyorum.